Ontdek de Leie en haar omgeving met een gids tijdens begeleide boottochten

Tijdens de begeleide boottocht vertelt een gids enkele van de vele verhalen over de Leie en haar oevers © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

GidsenPlus Leiestreek vzw en Rederij De Keper hebben een uniek aanbod uitgewerkt voor mensen die graag een boottocht willen maken op de Leie, maar die liever niet zelf besturen en graag een woordje uitleg krijgen bij wat er op en rond de Leie te zien en beleven valt.

Deze zomer kan je meevaren op woensdagavond of op zondagmorgen. De boot steekt van wal achter de Broeltorens langs het Guido Gezellepad en vaart langs de verlaagde Leieboorden stroomopwaarts tot aan de haven van Wevelgem. “Van daar varen we stroomafwaarts langs de nieuwe Leie-arm, onder de prachtige bruggen, langs de K-Tower, Budabeach en het Vlaspark tot aan de nieuwe sluis van Harelbeke”, vertelt havenmeester Karl Verniers.

Onderweg vertelt een gids enkele van de vele verhalen over de Leie en haar oevers. “Over hoe de Leie en het vlas voor welvaart zorgden in de streek, hoe de grote Leiewerken voor een ware metamorfose zorgden van de stad, over mirakels die gebeurden langs de Leie, over of er al dan niet vis zit in de Leie, wat Willem Vermandere te maken heeft met de Leie, over vlasschuren die transformeerden in kerken en discotheken, maar ook over toekomstplannen op en rond de Leie”, licht Bart Hanson een tipje van de sluier.

Deze boottochtjes vinden plaats op woensdag 21 augustus van 18.30 tot 20.30 uur, vergezeld van een lokaal biertje en op zondag 18 augustus en 1 september van 10.30 tot 12.30 uur, vergezeld van een glaasje cava.

De prijs is 29 euro per persoon (kinderen onder 12 jaar 14 euro) voor de boottocht, verzekering, gids, stuurman of -vrouw en een drankje. Er is ook een niet-alcoholisch alternatief voorzien. Vooraf reserveren is verplicht via bootverhuur.dekeper@gmail.com of 0477/55.38.73.

Meer info op www.gidsenplus.be. Bij slecht weer, te veel of te weinig inschrijvingen wordt een alternatieve datum voorgesteld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier