Strandredders noteren opnieuw recordaantal verloren gelopen kinderen

© BELGA

Aan zee hebben de strandredders maandag opnieuw een recordaantal verloren gelopen kinderen geteld. De teller stond om 18.30 uur op 173 kinderen. De Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV) roept intussen op om vanavond niet meer diep in zee te zwemmen nu de shift van de redders is afgelopen.

Aan zee sneuvelde afgelopen weekend al het record van aantal verloren gelopen kinderen. Maandag werd dat record opnieuw verbroken. Tegen het einde van de shift van de strandredders stond de teller op 173 verloren gelopen kinderen. “En dat aantal zal zeker nog stijgen”, zegt An Beun van IKWV.

Tegen de avond komt het water van de zee op en wordt het hoog water. “Dat zorgt ervoor dat er minder plaats is op het strand. Mensen gaan stilaan naar huis, maar er blijven er ook veel zitten. Daardoor lopen een pak meer kinderen verloren.” Onder meer in De Panne raakte een kind rond 15 uur vermist. “Er is toch een drietal uur gezocht naar dat kindje, maar het is veilig en in goede gezondheid teruggevonden”, zegt Beun.

Heel wat badgasten zochten verkoeling in zee. Grote incidenten bleven daarbij uit. “Er waren de gewoonlijke interventies, wat mensen die in de problemen kwamen, maar geen ernstige zaken. Heel veel toeristen kregen te maken met een zonneslag. De EHBO-posten hadden hun handen vol met zeker 500 tussenkomsten.”

Beun waarschuwt nog dat de shift van de redders er intussen op zit. “Er is dus geen bewaking meer. Wie nog verkoeling wil zoeken blijft best in de branding en houdt het bij pootje baden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier