Sluze Kermesse in Middelkerke tijdens het pinksterweekend

De organisatoren Bart Vandekerckhove en Steve Lobbrecht, gezeten aan weerszijden van de bank, omringd door een deel van de 40 vrijwilligers die Sluze Kermesse tot een succesvol vijfdaags feest maken. © PG
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Sluze Kermesse, de jaarlijkse kermis die Middelkerke in vuur en vlam zet, staat weer voor de deur. Van 16 mei tot 20 mei staat het pinksterweekend bol van activiteiten en festiviteiten voor jong en oud. Het is niet alleen een feest voor de inwoners van de Middelkerke, maar trekt ook jaarlijks tal van bezoekers van buitenaf aan.

Al jarenlang staat Sluze Kermesse bekend als dé kermis van Middelkerke. En ook dit jaar belooft het weer een spektakel te worden. De organisatoren, Bart Vandekerckhove en Steve Lobbrecht, hebben opnieuw een prachtig programma samengesteld, waarbij ze kunnen rekenen op de steun van zo’n 40 toegewijde vrijwilligers, onmisbare sponsors, en de medewerking van de gemeente Middelkerke en haar diensten.

Van donderdag 16 mei tot maandag 20 mei kunnen bezoekers genieten van een brede selectie aan activiteiten, van kermisattracties tot liveoptredens en meer. De festiviteiten worden afgetrapt met een shownamiddag op donderdag 16 mei, met optredens van onder andere Paul Bruna, Kevin & Romina en Suzy Marrel. Ook op donderdagavond is er volop vertier met ACHTER’ tWERK, waar het muzikale duo Bram & Lennert voor de perfecte mix van plezier zorgt.

Avond vol muziek

Op vrijdag 17 mei kunnen bezoekers hun dansschoenen aantrekken voor een avond vol muziek, met onder andere dj Jack – Amai mij klak en het optreden van Truephonic met Sandrine & Crazy sir G. en Coco Jr. De muzikale avond gaat door tot in de late uurtjes, want van 23 uur tot 2 uur zal dj Ward de dansvloer blijven vullen met zijn opzwepende beats.

Zaterdag 18 mei belooft een dag vol plezier te worden met het 3de Open Sluze Dartstornooi, in samenwerking met Dartsclub Riviera Middelkerke. Het evenement begint om 11.30 uur, maar zorg dat je je vóór 11 uur hebt aangemeld. De deelname bedraagt 10 euro. Er is een prijzenpot van maar liefst 1.000 euro. Inschrijven kan via messengerbericht naar Dartsclub Riviera Middelkerke. Vanaf 14 uur organiseert Harley Middelkerke een Harley-Davidson-treffen, een must see voor motorliefhebbers. En als de avond valt, wordt het feest voortgezet met een avondmarkt, waar je vanaf 20 uur kunt genieten van de muziek van Funky D + DJ.

Eetfestijn

Zondag 19 mei belooft een culinair hoogtepunt te worden met een heerlijk eetfestijn en ‘s avonds een feestelijke line-up met onder andere Jo Vally, Thomas Julian, Sergio en natuurlijk de onmisbare Jettie Pallettie.

En op maandag 20 mei kunnen bezoekers nog even snuisteren op de rommelmarkt en genieten van activiteiten zoals boogschieten en de Vespa Ride-out, afgesloten met een optreden van The Blue Pitta’s.

Je kunt het uitgebreide programma vinden op de Facebookpagina van Sluze Kermesse.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier