Geen nieuwe Bib Gourmand voor West-Vlaanderen

© MVM
© MVM
Redactie KW

De nieuwe Bib Gourmand gids van Michelin telt 172 Belgische restaurants, waaronder 22 nieuwe adressen. Voor West-Vlaanderen zijn geen nieuwe adressen opgenomen en zijn er ook geen verdwenen.

West-Vlaanderen telt 16 restaurants met het label Bib Gourmand 2021. Dergelijke restaurants staan bekend voor hun goede verhouding prijs-kwaliteit.

“De Covid-19 crisis daagt de chefs nu al maandenlang uit en haalt het beste in hen naar boven. Deze moeilijke tijden zijn een beproeving waar we alleen samen uitkomen”, klinkt het bij Michelin. “Als Michelin Gids vinden we het belangrijk om de restaurants te bekronen die een onweerstaanbare verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier aanbieden.”

“Ondanks het moeilijke jaar hebben de inspecteurs een mooie selectie Bib Gourmands samengesteld,” vertelt Werner Loens, selectiedirecteur van de Michelini Gidsen in de Benelux. “We zijn met de nodige empathie te werk gegaan en hebben rekening gehouden met de uiterst ingewikkelde context. Tot onze tevredenheid merken we dat het doorzettingsvermogen en vooral het talent van de chefs de bovenhand heeft genomen. Ze lieten het kopje niet hangen, integendeel! Ik herhaal het graag: chefs zijn brengers van geluk. En die rol zullen ze in 2021 meer dan ooit vervullen.”

De volledige selectie vind je op https://guide.michelin.com/be/nl/restaurants/bib-gourmand/page/9

Dit zijn de 16 West-Vlaamse restaurants:

Brugge

Quatre Mains

Brugge

Kok au Vin

Brugge

Tou.Gou

Vlissegem

Kok Sur Mer

Klemskerke

De Kruidenmolen

De Haan

Casanova

Snaaskerke

Plat préféré

Oostende

Bistro Mathilda

Diksmuide

Père et Mère

Veurne

Olijfboom

Koksijde

De Huifkar

De Panne

Au Filet de Sole

Watou

Gasthof ‘t Hommelhof

Watou

Terminus

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.