De Koekedoze legt je in de watten met ontbijt en brunch

Nele Vandenabeele en Christophe ‘Stoffel’ Deschamps.© AN
Nele Vandenabeele en Christophe ‘Stoffel’ Deschamps.© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

‘Maak van Kortrijk dé takeawaystad van Vlaanderen!’ Die oproep van het stadsbestuur, en de subsidie van 250 euro, viel niet in dovemansoren. Voor veel restaurants blijkt een afhaal- of leveringsdienst (een beetje) redding te brengen in crisistijd. Zo ook voor De Koekedoze van Christophe ‘Stoffel’ Deschamps (48) en Nele Vandenabeele (42) uit Heule.

Wat bijna vijf jaar geleden begon als een koffiehuis met huisgemaakt gebak in de Gullegemsestraat, groeide in geen tijd uit tot een van de populairste plekjes van Heule. “We namen inderdaad een vliegende start”, vertelt Stoffel. “Op een bepaald moment werkten we op zaterdagen met acht man personeel en stond er een rij tot buiten.”

“Natuurlijk vonden we dat geweldig”, vult zijn vrouw Nele aan. “Maar eens de coronacrisis ons verplichtte om te sluiten en een tandje terug te schakelen, sloegen we aan het denken. Ons handelsmerk, onze losse huiselijke sfeer, was aan het verdwijnen vanwege al dat succes. Veranderen was dus noodzakelijk. Voor ons, maar vooral voor onze klanten. We doen niets liever dan een babbeltje slaan en onze gasten beter leren kennen. Daarom hakten we onlangs de knoop door. We serveren nog ontbijt en brunch. Het gebak laten we even achterwege. Al komen er zeker bepaalde themanamiddagen. Dan zal je onze beroemde pannenkoeken wel nog kunnen proeven”, glimlacht Nele.

Vers en zelf gemaakt

Sinds de tweede lockdown zet het koppel volop in op takeaway. “We bieden geregeld, maar niet elk weekend, ontbijt of brunch aan, want we willen origineel blijven”, aldus Stoffel. “We voelen dat onze klanten dat appreciëren, al verdienen we er natuurlijk niet echt iets mee. Het belangrijkste is dat we bezig blijven en onze klanten nog eens te zien krijgen. Mensen in de watten leggen is wat wij graag doen.”

“We trachten telkens iets anders te creëren”, aldus Nele. “We gaan niet voor de oerklassieke ontbijtjes, maar geven eens speculoospasta, peperkoek of notenbrood mee. Allemaal zo vers mogelijk en zelf gemaakt natuurlijk.”

Valentijnsdag

De ontbijten en brunches van de Koekedoze zijn immens populair. Stoffel en Nele zijn op Valentijnsdag, 14 februari, al uitverkocht. Je geliefde een geschenkbon cadeau doen kan wel nog. Wie graag weet welke weekends De Koekedoze aan takeaway doet, kan de zaak volgen op Facebook .

Reserveren gebeurt een tweetal dagen op voorhand via dekoekedoze@gmail.com. Afhalen kan telkens tussen 7.30 en 9 uur. Op vrijdagen staan er geregeld afhaalmomenten voor desserts op het programma.

Een volledige lijst kan je raadplegen op kw.be/afhaal

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.