Bistro Van Gogh ziet concertgangers van Rammstein graag komen: “Het zijn heel productieve dagen voor ons”

Bij Bistro Van Gogh plaatsten ze buiten een barbecue en verkopen ze hotdogs, braadworsten en drankjes aan de vele bezoekers die van de parkings naar het festivalterrein wandelen. © LB
Leen Belpaeme
Leen Belpaeme Medewerker KW

De Torhoutsesteenweg werd ter hoogte van de Duinkerkseweg donderdag vanaf 16 uur afgesloten voor het concert van Rammstein. Bistro Van Gogh is daardoor niet meer bereikbaar voor klanten, maar daar had de zaak geen last van. In plaats van bij de pakken te blijven zitten, plaatsten ze buiten een barbecue en verkopen ze hotdogs, braadworsten en drankjes aan de vele bezoekers die van de parkings naar het festivalterrein wandelen.

Bistro Van Gogh staat bekend voor hun ontbijt, lunch en tearoom met verse pannenkoeken en wafels. Het zit er normaal gezien altijd afgeladen vol met vaste – veelal oudere – klanten. Dat werd donderdag afgewisseld met de concertgangers die nog even iets wilden drinken of eten vooraleer ze naar Park Nieuwe Koers trokken. “We hebben de gewone keuken geopend tot 14 uur en zijn daarna overgeschakeld op braadworsten en hotdogs. We merken dat heel wat mensen hier graag even stoppen om al iets te eten. De prijzen zijn ook iets interessanter dan op het festivalterrein, dat heeft er misschien iets mee te maken. Anderen doen liever nog vlug een terrasje voor ze verdergaan. Het zijn heel productieve dagen voor ons. Het is ook een super publiek en we krijgen veel appreciatie van de mensen. Voor ons is het eens iets anders”, licht Valerie Desmet toe.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier