Binnenkijken bij Haut, het hoogste restaurant van het land met fenomenaal uitzicht op zee

Gerechten, omgeving en uitzicht versterken elkaar en zorgen voor een totaalbeleving. © gf/Kris Vlegels
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

Het nieuwste restaurant van Oostende is meteen het hoogste van het land. Op 100 meter krijg je een culinaire belevenis in Haut, het restaurant op de 28ste verdieping van de Sky Tower dat op woensdag 22 mei opent. De belangstelling is groot met nu al 500 reservaties. Maak kennis met een nieuwe diamant aan de kroon van de koningin der badsteden.

De 28ste verdieping van de Sky Tower biedt een fenomenaal zicht van Knokke, Brugge tot Duinkerke en de Kemmelberg. Jan en David Degroote van Vastgoedgroep Degroote beslisten dat op deze toplocatie een culinaire parel moest komen: Haut (spreek uit als O!). Hun restaurant zet in op beleving en dat start al bij het aankomen op de bovenste verdieping: na de duistere inkom is er een openbaring met zicht op het restaurant en de kust.

(lees verder onder de foto)

Manager Randy Degroote en chef Dimitri Proost.
Manager Randy Degroote en chef Dimitri Proost. © gf/Kris Vlegels

Het beperkte aantal plaatsen (acht tafels van maximaal vier personen) zorgt voor rust in de zaak. Er zijn ook vier zitplaatsen met zicht op de keuken (chef’s table).

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Grotere groepen zijn hier niet mogelijk omdat ze volop willen inzetten op beleving. Er is wel een private ruimte met 14 plaatsen. De Flow Hospitality Group zorgt voor de invulling van het nieuwe restaurant.

Chef Dimitri

Ook de gerechten van chef Dimitri Proost zijn van ‘hoog’ niveau.
Ook de gerechten van chef Dimitri Proost zijn van ‘hoog’ niveau. © gf/Kris Vlegels

Chef Dimitri Proost verdiende zijn strepen bij ‘t Fornuis (Antwerpen), Hakkasan (Londen) en Yamazato (Japanse haute cuisine in Amsterdam). Zijn internationale ervaring, liefde om te experimenteren met technieken en het werken met lokale en seizoensgebonden ingrediënten zorgen voor verrassende gerechten van een Frans-Belgische keuken. Randy Degroote is de maître/manager en werkte als chef bij restaurant Marina (Oostende) en Willem Hiele (Oudenburg). “We willen gasten een unieke ervaring bieden. Of het nu gaat om een diner voor twee of een speciale gelegenheid”, zegt hij. Mooie quoteringen in culinaire gidsen lijken slechts een kwestie van tijd.

Onvergetelijk

Er is gevoel voor smaak en oog voor detail en afwerking.
Er is gevoel voor smaak en oog voor detail en afwerking. © gf/Kris Vlegems

Een signature dish is er voorlopig niet; het restaurant draait pas sinds enkele weken op proef voor de officiële opening op woensdag 22 mei. De chef wil zijn gasten verwennen met verfijnde gerechten waarbij culinair genieten centraal staat. Er is gevoel voor smaak en oog voor detail en afwerking. De open keuken past perfect bij het interieur. Gerechten, omgeving en uitzicht versterken elkaar en zorgen voor een totaalbeleving. Ze leggen de lat hoog, want het is de bedoeling om elke zes weken het menu te wijzigen.

Het beperkte aantal tafels van maximaal vier personen zorgt voor rust in de zaak.
Het beperkte aantal tafels van maximaal vier personen zorgt voor rust in de zaak. © gf/Kris Vlegels

En het publiek vindt duidelijk de weg: er zijn al een 500-tal reservaties. De eerste weekends zijn volgeboekt en ook daarna lopen de boekingen vlot binnen. Een handigheid, die in wel meer toprestaurants gehanteerd wordt: je kan slechts drie maanden vooruit boeken.

Een zesgangenmenu kost 169 euro; een menu van negen gangen 196 euro. Tijdens de lunch is het ook mogelijk om à la carte te eten. Haut is open van woensdag tot zaterdag over de middag en ‘s avonds. Reserveren kan op www.hautrestaurant.be of via 059 46 84 00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier