Plopsaland schrapt zijn spookhuizen en freaky clowns tijdens Halloween: “We gaan voor een magische griezelperiode”

In Plopsaland De Panne is de Halloweenperiode gestart, traditioneel een van de drukste momenten van het seizoen. © Plopsaland
Redactie KW

In Plopsaland De Panne is de Halloweenperiode gestart, traditioneel een van de drukste momenten van het seizoen. De voorbije jaren werd het pretpark overspoeld door griezelfanaten die achterna gezeten werden door bebloede acteurs met kettingzagen of die zich de stuipen op het lijf lieten jagen in de spookhuizen. Dit jaar schrapt het pretpark echter alle spookhuizen, griezelige animatie en zelfs de nocturnes. Vanwaar die drastische beslissing en wat valt er dan wel nog te beleven?

Fans van Halloween zullen zich ongetwijfeld nog camping ’t Zonnetje of Freaky Circus herinneren, twee van de vele spookhuizen die de voorbije jaren, vooral na sluitingsuur, openden voor een ‘ander’ publiek dan dat het pretpark gewoon was. De bezoekers, vooral veertienplussers, kwamen vanuit alle hoeken van Vlaanderen en Frankrijk om de griezelige sfeer op te snuiven. Tijdens de nocturnes waren er ook griezelzones met verklede acteurs die de bezoekers lieten schrikken. Voor pretparken is Halloween een belangrijke periode in het seizoen.

Andere aanpak

Plopsaland kiest dit jaar echter voor een compleet andere aanpak. “We trekken de familiekaart omdat dit perfect aansluit bij het DNA en de kernwaarden van Plopsa”, zegt Plopsa-ceo Carl Lenaerts. “Met onze andere aanpak willen we bezoekers van alle leeftijden een magische Halloween bezorgen, volledig in de lijn met de vertrouwde sfeer.”

Concreet betekent het dat er geen enge spookhuizen worden geopend, dat er geen nocturnes zullen plaatsvinden en dat er ook geen enge, verklede acteurs de bezoekers zullen laten schrikken. “Maar”, benadrukt persverantwoordelijke Sofie Loy. “We hebben wel een mooi aanbod, maar dan kindvriendelijk. Vanaf komende zondag, tot en met 3 november, geeft Piet Piraat elk weekend en tijdens de herfstvakantie elke dag een spannende liveshow met griezelnummers. We hebben zoals elk jaar ingezet op een aangepaste decoratie in het park met pompoenen, strobalen en gekke figuren en met de pompoenkoning in de hoofdrol.”

“We hebben de andere griezels naar de onderwereld gestuurd zodat families en kinderen kunnen genieten van een leuk Halloweenfeest” – Sofie Loy, persverantwoordelijke

De topper is het belevenishuis ‘Nachtwacht & Het Huis van Pandora’. “De toegang zit mee in het ticketje voor het pretpark en is dus in principe gratis”, vervolgt Loy. “Het is ingericht op de eerste verdieping in de Heidi Zone. Met levende figuren en projectie nemen we de bezoekers mee op een belevingsvolle zoektocht. De Doos van Pandora is echter geopend. Wie door het huis wandelt, moet de aanwezige wezens trotseren om in het Bos der Helden terecht te komen. Gelukkig kunnen ze daarbij rekenen op de raad van Vega. Het is een kindvriendelijk spookhuis waar je als bezoeker op een spannende, maar niet al te enge manier, verschillende magische wezens tegenkomt en een interactief avontuur beleeft samen met Nachtwacht. Op weekdagen tijdens de herfstvakantie treedt Nachtwacht op met een meet & greet en vuurwerk.”

Vreest Plopsaland dan geen terugval van het aantal bezoekers? “Nee hoor,” klinkt Sofie Loy overtuigend. “We hebben de andere griezels naar de onderwereld gestuurd zodat families en kinderen kunnen genieten van een leuk Halloweenfeest. Die mensen haakten in het verleden misschien sneller af om langs te komen door de spookhuizen en de angstaanjagende animatie. De nocturnes hebben we inderdaad geschrapt, maar het pretpark is tot 19 uur open tijdens het weekend, tussen 6 oktober en 3 november, en tijdens de Waalse en Vlaamse herfstvakantie elke dag. (GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier