Plopsaland De Panne sluit voor zes weken: “We compenseren met dertien extra laatavondopeningen”

Archiefbeeld ter illustratie. © BELGA
Redactie KW

Door te investeren in een hotel en vakantiepark wilde Plopsaland De Panne het jaar rond open zijn, maar daarop keert het park nu terug. Na de kerstvakantie zullen het pretpark, het hotel en het vakantiepark zes weken gesloten zijn.

“We hebben gekozen in functie van het comfort van onze bezoeker”, duidt communicatiemedewerker Filip Loos. “Zo kunnen we zowel in het pretpark als in het hotel onderhoudswerken uitvoeren zonder dat de bezoekers er hinder van ondervinden. Van die sluitingsperiode maken we ook gebruik om ons vakantiepark Plopsa Village verder af te werken.”

Daarnaast wordt de indoorzone Mayaland niet meer losgekoppeld van de openingsuren van het pretpark. “Dat past niet meer binnen het kader van Plopsaland Resort waarbij we de bezoekers de volledige beleving willen meegeven. Het zwembad Plopsaqua blijft wel het hele jaar open.”

Compensatie met laatavondopeningen

Worden de abonnees, die zes weken minder kunnen genieten van het pretpark, dan vergoed of moeten ze minder betalen voor hun abonnement? “Die zes weken sluiting wil ik nuanceren. Andere jaren waren we in die periode enkel op woensdag en tijdens de weekends gesloten. Het komt dus neer op dertien dagen sluiting en dat compenseren we met de dertien extra laatavondopeningen waarbij het pretpark tot 22.30 uur open is.”

Plopsa blikt tevreden terug op het zomerseizoen en noteert een groei van 7 procent tegenover vorig jaar. Ook het hotel is in trek met in augustus een bezettingsgraad van 94 procent. Het pretpark ziet een vooruitgang van 34 procent met zijn hotel. De sprookjesmusical Sneeuwwitje in het Studio 100 Theater lokte 45.400 bezoekers en de ZomerRevue van Gert en James meer dan 17.000.

Tegen de kerstvakantie moet Plopsaland Village, met 55 luxevilla’s, afgewerkt zijn. Plopsa vermoedt dat het dan meteen volgeboekt zal zijn.

(GUS)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier