Opnieuw uitkijken naar de Oostendse Paulusfeesten

Deze medewerkers zijn al een week in de weer om de pleinen klaar te maken. © efo
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

De 51ste editie van de Paulusfeesten bouwt verder op een lekker recept: gratis stadsfeesten op twee pleinen met meer dan 100 artiesten. Voor veel bezoekers staat vooral de sfeer centraal maar de organisatoren programmeren elke avond een headliner. De opbouw is momenteel volop bezig voor de stadsfeesten die op dinsdag 13 augustus openen.

“De feesten worden gemaakt door 350 medewerkers. De eerste dagen van de opbouw starten we met 10 mensen en vlak voor de opening zijn hier 40 medewerkers actief, waaronder mensen van Wijkwerk. Sommige medewerkers van de eerste jaren zijn er ook tijdens de opbouw al bij”, zegt Pascal Baele. De grootste uitdagingen zitten in de opbouw van de tent en de elektriciteitsvoorziening. “Gelukkig hebben we al wat expertise”, lacht de voorzitter.

Nieuwigheden

“In tegenstelling tot vorige jaren wordt het groot podium op Pier en Pol op een halve dag opgebouwd. Zo beperken we de hinder”, zegt Pascal Baele. Er komt ook een grote tent ter hoogte van de Amandine en de dj-locatie van het Duukertje schuift op, eveneens om de geluidsoverlast te beperken. Toegang tot die tent gebeurt via een tunnel. Andere nieuwigheid is een terras ter hoogte van de eetstands op het Pauluspleintje.

“De decoratie staat in het teken van het Ensorjaar. We hebben zelf een tandje bijgestoken en veel zelf gemaakt. We kregen ook hulp van het Ensorinstituut en de stad Oostende. Er zal dit jaar extra veel decoratie zijn. Ook in de tent, zodat daar wat meer volk komt.” Voor wie graag veel drinkt of trakteert, is er dit jaar een bijvulkan.

Elke avond headliner

“We hebben dit jaar een tandje bijgestoken en brengen elke avond een hoofdact”, zegt Pascal Baele. Dit jaar zijn dat Urbanus (13/8), Channel Zero (14/8), Gestapo Knallmuzik (15/8), Yves Deruyter en Dimaro (16/8), Buscemi ft Roland (17/8), Radio Guga (18/8) en Alex Agnew (19/8). De Paulusfeesten programmeren ook meer dan 50 lokale bands en artiesten.

Een drank- of eetbonnetje kost 1,10 euro, dezelfde prijs als vorig jaar. Het digitaal betalen leverde geen goede resultaten op en de vraag van het publiek naar ‘stongs’ was te groot. “We hopen op mooi en droog weer voor geslaagde Paulusfeesten”, zeggen de medewerkers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier