LG Vladslo plaatst groot scherm voor Rode Duivels

Hannes Stevens met de affiche van hun activiteit. Op zaterdag 22 juni is OC De Zwaan the place to be. © gf
Anton Peene Reporter

Op zaterdag 22 juni kan je in Vladslo terecht om de match van de Rode Duivels op groot scherm te kijken. In OC De Zwaan op het Vladsloplein ontvangt de Landelijke Gilde van Vladslo de supporters met open armen. De deuren gaan al open om 18 uur, drie uur voor de aftrap dus. De inkom is gratis.

Hannes Stevens is bestuurslid van de Landelijke Gilde van Vladslo. Op zaterdag 22 juni toont Hannes en de rest van de Landelijke Gilde Vladslo de tweede EK-groepsmatch van de Rode Duivels tegen Roemenië op groot scherm. De aftrap is om 21 uur. “Bij mijn weten is het de eerste keer dat onze Landelijke Gilde dit organiseert. We kozen voor ontmoetingscentrum De Zwaan”, zegt Hannes (39). “De deuren openen om 18 uur en de inkom is gratis. De pintjes bieden we aan democratische prijzen aan en we voorzien ook frietjes en frituursnacks. Het doel van dit evenement is om de mensen samen te brengen. Of we veel volk verwachten? Dat is koffiedik kijken, aangezien het de eerste keer is. Vanuit de stad hoorden we wel dat er niets gelijkaardigs op poten gezet wordt, dus ook mensen uit de naburige dorpen en Diksmuide-centrum zijn zeker welkom. Als dit initiatief in de smaak valt, dan kunnen we er misschien nog een vervolg aan breien. Dat zullen we nog bespreken met de rest van het bestuur.” Ook Hannes zal de match proberen te volgen. “We zullen druk in de weer zijn die dag, maar ik hoop toch ook wel iets te zien. Ik kan het voetbal zeker appreciëren, al ben ik vooral een koersfanaat”, lacht Hannes.

70 leden

Hannes is drie jaar lid van de Landelijke Gilde. “Ik ben zelf geen landbouwer, maar leerkracht in ’t Saam Campus Cardijn in Diksmuide. Dat is vaak nog een misvatting dat alle leden van een Landelijke Gilde een landbouwachtergrond hebben. In ons bestuur zijn dat er maar vijf van de elf. Het bestuur bestaat voornamelijk uit jongere leden en een drietal anciens. De meesten komen uit Vladslo. In totaal telt onze actieve en dynamische vereniging ongeveer 70 leden. Doorheen het jaar zijn er verschillende activiteiten. Het bevorderen van sociale

interactie staat steeds centraal.”

Info: landelijkegildevladslo@gmail.com