Koolskampse Klaverstraatsite opent tegen de herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie kunnen de verenigingen gebruik maken van deze gebouwen. Aan de omgeving is er nog wat werk aan de winkel. © JM
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Vier Ardooise verenigingen kijken vol verlangen uit naar de herfstvakantie. Dan kunnen ze hun intrek namen in de nieuwe lokalen waar ooit de voormalige gemeenteschool stond in de Klaverstraat. Er worden lokalen geopend voor de muziekmaatschappij Sint Cecilia, het Sint Maartenshuis, de judo en de buitenschoolse kinderopvang van het Filoetje.

Deze week is de afwerking van de gebouwen gestart met de schilderwerken. Ondertussen zijn ook de nutsvoorzieningen aangesloten en is het binnenschrijnwerk klaar.

Naast de vier genoemde verenigingen werd er tevens beslist dat de kunstacademie er lessen kan organiseren en dat het gebouw eveneens als digipunt zal fungeren om de bevolking die het wenst digitaal bij te spijkeren. De officiële opening komt er nog niet onmiddellijk aan. De omgevingswerken zijn nog bezig, maar dat hindert de ingebruikname van de gebouwen niet.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier