Kermisweekend start met politiek debat op kermisradio

Patrick Verstraete: “We herhalen de formule van 2018.” © DC
Redactie KW

Op vrijdag 13 september wordt het kermisweekend in Sijsele afgetrapt met de officiële start van de jaarlijks terugkerende kermisradio ROS. Om 20 uur start op ROS een verkiezingsdebat met de vijf Damse lijsttrekkers, dat ook live kan gevolgd worden in de gemeentelijke turnzaal.

De jaarlijkse kermis in Sijsele gaat van start nauwelijks drie weken voor de gemeenteraadsverkiezingen. Je kunt er dus van op aan dat heel wat Damse politici er aanwezig zullen zijn om wat zieltjes te winnen. De organisatoren van de kermis, Volley Team Damme en Radio omroep Sijsele, hebben voor de gelegenheid ook hun programma lichtjes aangepast. Op vrijdag 13 september om 20 uur op Radio Omroep Sijsele (te beluisteren op 92,1 FM) wordt namelijk vanuit de gemeentelijke turnzaal een live politiek debat uitgezonden naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen. Alle lijsttrekkers van de Damse partijen die deelnemen aan de verkiezingen zullen aanwezig zijn. Het debat zal gemodereerd worden door ondergetekende. “Naar aanleiding van de verkiezingen in 2018 hebben we ook al zo’n debat georganiseerd”, zegt Patrick Verstraete van ROS. “Het publiek kon het debat, dat dus live uitgezonden wordt, ook ter plaatse bijwonen, en daar kwam toen heel wat volk voor opdagen. We herhalen nu die formule door alle belangstelling tijdens de vorige editie. In de gemeentelijke turnzaal hebben we alvast voldoende plaats om het publiek te ontvangen. De uitzending duurt van 20 uur tot 22 uur.”

Deelnemers aan het debat zijn burgemeester Joachim Coens (cd&v plus), gemeenteraadslid Jan Van Meirhaeghe (N-VA), Kelly De Sutter (Damse Belangen), Philippe Mus (Vlaams Belang) en Wouter Van Gelder (Groen). Enkele thema’s die aan bod zullen komen zijn onder meer mobiliteit, de problematiek van zwaar landbouwtransport in de dorpskernen, de ‘wijk van de toekomst’ in Sijsele, het dossier herbestemming OCMW-site in Damme centrum en veiligheid en overlast. (PDV)

Politiek debat op ROS (92.1 FM), vrijdag 13 september om 20 uur, gemeentelijke turnzaal (Lindenplein, Sijsele).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier