Kandidaat carnavalprinsen Heidi en Wesley willen sponsorgelden en merchandising correct afsluiten en werken aan een oplossing

Wesley Noë en Heidi Vanhee in betere tijden: toen leek alles nog één mooi sprookje. © GF
Georges Gielen
Georges Gielen Medewerker KW

Vanmorgen berichtten we nog dat Heidi Vanhee zich per direct terugtrok als kandidaat prinses 2025 bij Carnaval Zwevezele. Ondertussen wordt gezocht naar een oplossing.

“Ik vertrouw prins Wesley Noë niet meer”, liet Heidi weten. Na overleg met de Orde van de Bolhoed en burgemeester Lieven Huys werken ze nu allebei aan een oplossing. Wesley heeft alle sponsorgeld en merchandising aan Heidi overgemaakt. Heidi zoekt een oplossing om deze erg moeilijke situatie tot een correct einde te brengen.

Na allerlei negatieve signalen zag Heidi haar kandidatuur als prinses carnaval 2025 helemaal niet meer zitten. Deze uitspraken kwam hard aan bij Wesley, die vandaag toestemde om alle sponsorgeld (in totaal 1.165 euro) en merchandising naar Heidi over te dragen. Hoewel dat aanvankelijk haar verantwoordelijkheid niet was, is Heidi vastbesloten om deze moeilijke situatie correct af te handelen. “Ik wil niet dat iemand zich gedupeerd voelt.”

Kosten gemaakt

Na overleg met burgemeester Lieven Huys, wacht Heidi nog even vooraleer contact te nemen met alle sponsors. Er worden mogelijkheden onderzocht, om eventueel een ander kandidaat prinsenpaar het geld toe te stoppen. Of een vergelijkbaar scenario. Vermits er al allerlei kosten zijn gemaakt – bijvoorbeeld het drukken van affiches en organiseren van evenementen – is het zo goed als zeker, dat de sponsors niet volledig kunnen terugbetaald worden. Maar er bestaat misschien een diplomatischer uitweg. Wesley liet gisteren nog weten, dat hij als prins doorgaat. Maar vandaag klinkt dat weer anders. “Ik zou liefst willen stoppen, als dat contractueel mogelijk is”, laat Wesley weten. “Maar ik kan ook als prins alleen doorgaan, als het moet.” De Facebookpagina ‘Kandidaat Prins Wesley 1 en zijn roosje Heidi’ is inmiddels afgesloten.

Annulaties

De uitstap van Heidi heeft ook gevolgen voor een hele reeks geplande activiteiten, die allemaal geannuleerd worden: de barbecue op 1 oktober, de Halloweentocht op 26 oktober, de sponsoravond op 22 november, de rommelmarkt op 1 december, het standje op de kerstmarkt van 21 december en de bingo-namiddag op 4 januari. Burgemeester Lieven Huys heeft Heidi inmiddels laten weten, dat ze met de terugbetaling van een factuur aan de gemeente Wingene nog even mogen wachten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier