Dit weekend dorpskermis en rommelmarkt in Ooigem

Viviane Cecat organiseert een dorpskermis met rommelmarkt. © Picasa ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Van vrijdag 23 tot zondag 25 augustus gaat Dorpskermis Ooigem voor de zesde keer door. Op zondag sluit een grote rommelmarkt het feestweekend af.

“Vroeger had je hier in Ooigem een kermis”, vertelt organisator Viviane Cecat van café De Klokke. “Op een bepaald moment was er niets meer, tot ik besloot om te beginnen met een rommelmarkt. De eerste was op een vrijdag. Stilaan groeide dit uit tot een groot succes. We beginnen het kermisweekend dit jaar met optredens van Michael Angelo gevolgd door De Foute Bende. Op zaterdag start de kermis om 14 uur. Onder andere een draaimolen en een eendjeskraam moeten de kinderen plezieren. ‘s Avonds kan je genieten van heerlijke beenhesp. Om 20 uur volgen optreden van Kris Wills, Johnny Montero en Peter Mauris.”

“Op zondag volgt dan al vanaf 5 uur de start van de rommelmarkt. Er kan ingeschreven worden vanaf vijf lopende meter voor 1 euro per meter. De dag zelf kan er ook nog ingeschreven worden. Je plaatsje al reserveren kan door overschrijving met vermelding ‘rommelmarkt Ooigem’ naar BE09 1030 8922 9257 met vermelding van naam en aantal meter. Om 8 uur is er ontbijt op het terras. Om 14 uur opent de kermis opnieuw zijn deuren. De rommelmarkt wordt afgesloten om 17 uur.”

“Van vrijdag tot en met zondag heeft ook dartsclub De Klokkesmijters een stand. Er is een tornooi waarin de deelnemers 30 pijlen gooien, en er zijn prijzen te winnen.”

Meer info in Café De Klokke, deklokkeooigem@hotmail.com of 0471 88 95 28.