Derde garageverkoop op de Bosmolens op 6 oktober

Christine Witdouck en haar mede-organisatoren brengen de garageverkoop terug. © MV
Redactie KW

De afgelopen twee jaar organiseerde Curieus Izegem een garageverkoop op de Bosmolens, maar dit jaar zouden ze dat niet meer doen. Christine Witdouck maakte gebruik van sociaal netwerk Hoplr om helpende handen te zoeken én te vinden. Op zondag 6 oktober hopen ze veel deelnemers en bezoekers te zien.

De garageverkoop op de Bosmolens was de voorbije twee jaar een succes, maar Curieus Izegem besloot er geen vervolg aan te breien. Daarop ging Christine Witdouck op zoek naar helpende organisatoren en die vond ze in dochter Hanne Dupont, Delphine Popelier en Elke Vandenbroucke. “Ik merkte via Hoplr dat heel wat mensen het jammer vonden dat er geen verkoop meer zou zijn. Daarop besloot ik eens te zien wat ik kon doen”, begint Christine. “Al snel vond ik drie helpers en zo gingen we van start. We kregen de informatie van Curieus door en zo zijn we recent uit de startblokken geschoten.” De vier dames maken sinds vorige week volop reclame. “Onze verkoop staat of valt met de deelnemende garages of woonkamers of opritten, dus we hopen heel wat mensen warm te maken om bepaalde spullen een nieuw leven te geven”, vertellen de dames. “Iedereen heeft thuis wel zaken liggen die niet meer gebruikt worden.” Wie wil deelnemen, registreert zich eerst bij de dames. “We zouden de deelnemerslijst willen vervolledigen op 29 september. Je betaalt 8 euro en komt zo op de lijst terecht. Die wordt dan verspreid zodat iedereen op 6 oktober weet waar tweedehandsspullen te koop zijn.”

Prijs mooiste stand

Je verkoopt ergens bij je huis, maar waar precies kies je zelf. “Wie zijn woonkamer wil openstellen, mag dat zeker doen. We laten de verkoop plaatsvinden van 9 tot 17 uur, maar ook daar zijn de mensen vrij in.”

Nieuw dit jaar is een prijs voor de mooiste stand. “We gaan op 6 oktober op zoek naar de mooiste van alle standen en die krijgt van ons een leuke prijs. Het loont dus de moeite om wat sfeer te brengen.” (MV)

Inschrijven kan makkelijk via de QR-code die je vindt op de Facebookpagina en op de affiches en flyers. Mailen kan ook naar garageverkoopbosmolens@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier