De Brigandtrotters houden negende Pekkerstocht

Het bestuur van WSV De Brigandtrotters: Geert De Paepe, Marijke Puype, Geert Holvoet, Rita Vandenbroucke, Carlo Samyn, Katrien Ghekiere en Patrick De Croix verwelkomt je graag op een nieuwe editie van hun Pekkerstocht. © CLY
Redactie KW

Op zaterdag 20 april vindt de negende editie van de Pekkerstocht plaats. De Pekkerstocht wordt georganiseerd door WSV De Brigandtrotters vzw, een dynamische wandelclub uit Ingelmunster.

“Omdat we veel leden hebben in Izegem, hebben we negen jaar geleden gezocht naar een geschikte locatie. Deze hebben we gevonden in het VTI aan de Italianenlaan 30”, opent Geert De Paepe, secretaris van WSV De Brigandtrotters vzw. “Izegem heeft immers heel wat te bieden qua natuur én cultuur.”

Bezoek aan Baronskapel

De wandelaars konden in de vorige edities het voormalig borstelmuseum, het schrijnwerkersmuseum, Eperon d’Or en de Gouden Kapel bezoeken. Twee jaar geleden was er een doortocht door de brandweerkazerne met een inkijk achter de schermen. Vorig jaar was er een rustpost in kasteel Wallemote met uitleg van een stadsgids rond het kasteel.

“Dit jaar zijn er twee extra troeven voor de Pekkerstocht”, aldus Geert. “Wandelen dwars door de Sint-Tillokerk met bezoek aan de Baronskapel, de privékapel van Baron de Pélichy, waarbij een stadsgids een korte en boeiende uitleg geeft over de historiek en deze bezienswaardigheid (tussen 10 en 16 uur). Daarenboven wandelen alle deelnemers langs het nieuwe monument van de overbekende overleden beroepsrenner Patrick Sercu.”

Praktisch

De tocht gaat door het Merelbos, het Rhodesgoedbos (voor de grootste afstanden) en het park van Kasteel Blauwhuis. Het volledige parcours is uitgepijld met oranje pijlen.

“Elke deelnemer is verzekerd en krijgt een gift na inschrijving op zaterdag 20 april tussen 7 en 15 uur in het VTI. Er is een ruime parking voorzien op de speelplaats van de school en in de nabije omgeving in Emelgem. Het inschrijvingsgeld bedraagt 1,50 euro voor leden van een wandelclub van Wandelsport Vlaanderen. Niet-leden betalen 3 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar wandelen gratis. Je kan kiezen uit 6, 13, 18 of 21 km. De 6 km is ook geschikt voor rolstoelgebruikers en buggy’s.” (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier