Comité voor Initiatief stelt Brugse Bavik Dagen voor, dat nu ook Brugse Zot zal aanbieden

Het muziekfeest Brugse Bavikdagen vindt plaats op 19, 20 en 21 juli. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Met onder meer twee grote schermen, een dj tussen de live-acts en de inschakeling van een doventolk zet het Comité voor Initiatief stevig in op vernieuwing bij de organisatie van het muziekfeest Brugse Bavik Dagen. Ook opmerkelijk: naast sponsorbier Bavik kan je er voor het eerst ook Brugse Zot drinken.

Op 19, 20 en 21 juli organiseert het Koninklijk Comité voor Initiatief in de aanloop naar de nationale feestdag opnieuw haar driedaagse muziekfeest op de Markt dat jarenlang bekend stond als Brugse Tripel Dagen. “Sinds een wijziging van biersponsor werd dat Bavik Super Dagen en om het Brugse karakter wat meer in de verf te zetten, spreken we vanaf de komende editie over Brugse Bavik Dagen”, legt Hans Verstraeten, voorzitter ad interim sinds het ontslag van Filip De Craemer, uit bij de presentatie van het programma.

Drie dagen feest

Dat programma bestaat zoals gebruikelijk uit twee betalende dagen met muzikale acts in allerlei genres en een derde gratis dag waarbij het grote meezingfeest centraal staat. De eerste dag, vrijdag 19 juli, start om 18 uur met dj Bjorn Verhoeven. De inschakeling van een dj tussen de verschillende live-acts is overigens een nieuw element. Een opmerkelijke optreden op die eerste dag is zeker de Koninklijke Muziekkapel van de Marine samen met Stijn Meuris. Ook Cleymans & Van Geel en Level Six komen op de startdag aan bod. Op zaterdag komen Alle Kleuren – een K3 tributeband –, Coco Jr & All Stars en Edje Ska & The Pilchards het podium onveilig maken. De laatste dag, zondag 21 juli, wordt opgestart met Studio Banaal – een bijzonder ensemble dat zweeft tussen hardrock en schlagers – en wordt naar traditie afgesloten met het meezingfeest Brugge Zingt, voorheen bekend als Vlaanderen Zingt.

“We delen geen krantjes met de teksten meer uit, maar projecteren sinds dit jaar alles op twee grote schermen, die ook de andere dagen zullen ingezet worden voor extra beleving en zichtbaarheid”, verduidelijkt presentator Nick Blontrock.

Brugse Zot

Onder impuls van schepenen Nico Blontrock en Pieter Marechal (beiden CD&V) wordt er dit jaar overigens een doventolk ingeschakeld tijdens het meezingfeest. En, ook opmerkelijk, naast het bier van sponsor Bavik is er dit jaar voor het eerst ook Brugse Zot te verkrijgen aan de bars. Het comité organiseert overigens ook weer boekenmarkten op de Steenhouwersdijk en de Groenerei op 1 en 3 juni, 6 en 7 juli, 3 en 31 augustus en 1 september. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier