Carnaval Zwevezele vroeg uit de startblokken: eerste kandidaten voor Prins Carnaval 2025 melden zich al vóór einde editie 2024

Het carnavalseizoen 2025 moet in Zwevezele nog beginnen en daar is de eerste kandidaat-prins al. © GF
Georges Gielen
Georges Gielen Medewerker KW

Het is een absolute primeur in het 55-jarige bestaan van Carnaval Zwevezele maar nog voor editie 2024 ten einde liep, meldden zich al de eerste kandidaten voor het volgende carnavalseizoen 2025, met name Wesley Noë en Heidi Vanhee. Een verrassing van formaat en ook een historische start voor de ‘Orde van de Bolhoed’. Wat oorspronkelijk startte als een grap is nu vrolijke ernst.

Kandidaat-prins Wesley Noë is leerkracht in een Brusselse hotelschool en werkt ook nog bij een cateraar. Heidi Vanhee is een zeer goede vriendin. Reeds in 2023 broedde het plan – tussen pot en pint – om zich kandidaat te stellen. “Eigenlijk meer bedoeld als een grap”, laat het duo aanvankelijk weten.

Maar in januari vorig jaar was uiteindelijk één telefoontje voldoende om er werk van te maken. “We hebben er geen nachtje meer moeten over slapen en zetten meteen onze handtekening”, aldus het duo.

Business plan

Wesley Noë en Heidi Vanhee laten er in ieder geval geen gras over groeien. In een mum van tijd werd een business plan opgesteld en een campagne uitgewerkt met tal van activiteiten. Daarbij horen onder meer een springkastelen-evenement voor kinderen in het kasteelpark van Zwevezele, het op de markt brengen van een eigen Champagne, allerlei merchandising en de zoektocht naar sponsors. Blijkbaar met succes, want ze wisten al tien hoofdsponsors en tientallen andere sponsors te strikken. Eén en ander wordt volledig uit de doeken gedaan op zondag 23 juni in Ter Coutere in Zwevezele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier