Zomerbar The Roof in Kortrijk opent opnieuw de deuren: “We schakelen dit jaar een stapje hoger op culinair vlak”

Mathieu Clarysse, Kelly Libaers, Robbe Ghesquiere en Catherine Despriet © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

“Dat we er vroeg bij zijn, zijn we ons van bewust, maar dit pareltje op de historische site van Bouwcentrum Pottelberg mogen we niet langer achter gesloten deuren houden”, zegt Catherine Despriet, zaakvoerder van Funpark Pottelberg. Het dakterras van Bowling Pottelberg is de ideale locatie om van de eerste lentezonnestralen te genieten met het gezin, collega’s of vrienden. Kelly Libaers en Mathieu Clarysse van Pure Taste verzorgen de catering.

The Roof is doorgaans de eerste zomerbar van het seizoen in Kortrijk. “We hebben tal van troeven in huis om de opening niet langer uit te stellen. Eerst en vooral zijn we dé locatie bij uitstek voor gezinnen. Met de Woopahoo, Bowling Pottelberg en Jump Pottelberg onder één dak is plezier gegarandeerd voor iedereen. Kinderen kunnen een uurtje veilig jumpen onder professionele begeleiding terwijl mama en papa zorgeloos genieten van een smaakvol wijntje of een heerlijke mocktail op The Roof. Daarnaast kunnen vrienden of collega’s na een lange werkdag genieten van de laatste zonnestralen op ons dakterras en smullen van onze stonegrill.”

“Kinderen kunnen een uurtje veilig jumpen onder professionele begeleiding terwijl mama en papa zorgeloos genieten van een smaakvol wijntje”

Het unieke zomerbarconcept in Kortrijk plaatste voor extra sfeer centraal een nieuwe waterfontein en vijver op het dakterras. “Naast de vernieuwing van ons volledig meubilair en een wateruitbreiding, plaatsten we ook een OFYR op The Roof en werd een volledige keukenuitbreiding geïnstalleerd. We schakelen dit jaar een stapje hoger op culinair vlak en serveren onder meer brushetta’s tomaat of zalm, nacho’s ‘The Roof’, gamba’s in lookboter en verschillende soorten pizzella’s en burgers.” Ook zal er binnenkort telkens op donderdag een middaglunch aangeboden worden op The Roof, rechtstreeks van op de OFYR.

“Naast de vernieuwing van ons volledig meubilair en een wateruitbreiding, plaatsten we ook een OFYR op The Roof”

“Nog steeds een blikvanger is onze stretchtent van 15 op 12 meter. De helft van onze zomerbar is overdekt waardoor we 7/7 open kunnen blijven, ondanks regenweer. Daarnaast is de ruime gratis parking voor onze deur een groot voordeel. Deze zomer zullen er ook tal van evenementen plaatsenvinden. Hou onze sociale mediakanalen in de gaten voor updates.”

The Roof volgt de openingsuren van Bowling Pottelberg: maandag tot en met zaterdag open vanaf 14 uur, op zondag vanaf 11 uur.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier