Shooters wordt ‘Sfeer- & poolcafé d’Elice’: “Er komt een lounge, open podium en zelfs een mancave”

De 13 pooltafels blijven © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Elice Puype (36) uit Lauwe neemt vanaf 1 juli Shooters aan de Oude-Vestingsstraat over. Op 20 juli volgt het afscheidsfeestje ‘Fin de Shooters’ om op 18 augustus met nieuwe naam en vernieuwd concept de deuren te openen van Sfeer- & poolcafé d’Elice. “De sfeer wordt huiselijker. Het kantinegevoel moet eruit en de sfeer erin.”

Elice was al even aan het uitkijken naar een eigen zaak. “Ik sta al sinds mijn vijftiende in de horeca en ben twee jaar geleden binnengerold in Dudu op de Heuleplaats. Daar stond ik halftijds achter de bar, aangevuld met de winkel en atelier van Slagerij Rik. Ik wou graag mijn eigen café uitbaten. Dudu deed ik met hart en ziel, maar het is natuurlijk leuker als je dat voor je eigen horecazaak mag doen. Ik ben een ondernemend iemand en kijk er enorm naar uit.”

“Dudu deed ik met hart en ziel, maar het is natuurlijk leuker als je dat voor je eigen horecazaak mag doen”

Het poolconcept sprak Elice aan, een hobby die ze ook zelf graag beoefent. “Het recent vernieuwde pand van 800 m² heeft ook enorm veel potentieel. De waaier aan mogelijkheden trokken me over de streep om de sprong te wagen. De 13 pooltafels en verzorgde rokersruimte blijven, maar de kleinere spelen – zoals tafelvoetbal, tapbiljart en flipperkast – krijgen een andere locatie in het pand zodat ik kan uitbreiden met een lounge, open podium voor spontane jamsessies en zelfs een mancave die je zal kunnen afhuren met eigen pooltafel, bar en zetel. Een ideaal hoekje voor een vrijgezellen- of personeelsfeest. Daarnaast komt er een meerbeurtenkaartsysteem waardoor je goedkoper zal kunnen poolen.”

“De waaier aan mogelijkheden trokken me over de streep om de sprong te wagen”

Zoals de nieuwe naam doet vermoeden, wil Elice haar zaak sfeervoller maken met knusse zithoekjes, zetels, veel planten en de houtelementen meer naar voor laten komen. “Voor sommigen wordt het een grote verandering, maar ik denk voor veel mensen wel een verbetering. Ik heb al vast cliënteel ontmoet en ze zijn blij met de frisse wind. Ik hoop ook meer 35+’ers te bereiken met de aanpassingen. Er komt eveneens een uitgebreidere kaart aan cocktails en wijnen, en iets specialere bieren. Daarnaast zal je hier ook een hapje kunnen eten. Voor de kleine honger tapasplankjes en voor de grote honger huisbereide macaroni met hesp of zalm en lasagne bolognese of veggie.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier