Cinthia Min (42) en Céline Swinnen (21), moeder en dochter, laten vanaf 1 juni De Zeeduif herleven als eet- en praatcafé. Allebei verdienden ze reeds hun sporen in de horeca. “Het was al lang onze droom om ooit iets samen te doen.”
Cinthia was tien jaar souschef in Le Kok sur Mer, Céline begon reeds op haar vijftiende als jobstudent in de Hippo 12 in Bredene. Opgeteld hebben de dames dus heel wat jaartjes ervaring op de teller. “En mama en ik komen heel goed overeen. We hebben dezelfde ideeën”, zegt Céline. “Klopt”, knikt Cinthia. “We zeiden al lang dat we op een dag samen een horecazaak zouden uitbaten. Nu is het zover.”
De dames weten naar eigen zeggen waaraan ze beginnen. “We zagen elkaar sowieso al elke dag, want ik woon op dit moment nog thuis. We zijn elkaar nog lang niet beu gezien”, glimlacht Céline. “De mensen uit De Haan vinden het trouwens ook leuk dat we dit samen doen als moeder en dochter. Ze kennen ons tenslotte allemaal zo. De Zeeduif, da’s nu toch echt iets voor jullie, zeiden vrienden weleens. Het café stond ondertussen alweer twee jaar leeg, maar we kenden het al van in de tijd van Peter en Ariane. De zaak bestaat zeker al dertig jaar.”
Wisselende suggesties
Cinthia en Céline willen terug naar de glorietijd. “Daarom ook dat we terug ribbetjes op de kaart willen zetten. De Zeeduif stond daar vroeger om bekend, en veel mensen weten dat nog. Ook de vele Duiters die naar De Haan komen. Zij komen intussen zelfs al vragen of de ribbetjes terugkeren”, aldus Cinthia. “Verder zijn we van plan om met wisselende suggesties te werken: mosseltjes in ‘t seizoen, bij mooi weer een lekkere carpaccio of meloen met ham. En in de winter hutsepot. Céline gaat in ’t begin vooral de zaal doen, maar ze kan ook goed haar plan trekken in de keuken”, klinkt het.
Op 1 juni zwaaien de deuren van De Zeeduif weer open. “We hebben de zaak eigenhandig opgefrist. Blijkbaar zijn we toch een stuk handiger dan we dachten”, knipoogt Céline. De Zeeduif is gelegen in de Bredeweg 6.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier