Loïc is nieuwe zaakvoerder van Bar Filía: “Focus op streetfood en nightlife”

Omwille van de goede reputatie besloot Loïc de naam ‘Bar Filía’ te behouden © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Brusselaar Loïc Vanderstadt (27) week uit naar Kortrijk voor zijn nieuwe horecazaak op de hoek van de Burgemeester Reynaertstraat en Sint-Jorisstraat. “Ik heb altijd in de horeca gewerkt, waarvan lang in het buitenland. Het was tijd om zelf iets te openen. Met het hoekpand en Kortrijk had ik meteen een klik.”

Verspreid over heel de wereld werkte Loïc op verschillende plaatsen in de luxeresorts van Club Med. “Mexico, Spanje, de Franse Alpen, het zuiden van Frankrijk, de VS. Het leuke daaraan is dat je om de zoveel tijd een nieuwe locatie en cultuur ontdekt”, zegt de ambitieuze Loïc die tot voor kort naar een toffe plaats zocht om zijn eigen horecaconcept uit te bouwen. “Mijn oog viel op Bar Filía. Het pand is perfect wat ik wou: twee verdiepingen, mooi interieur, in de stad en met potentieel om in te zetten op nachtleven. Ik ontdekte Kortrijk als een heel familiale stad met zeer vriendelijke mensen die elkaar direct willen helpen. Dit was de gezellige sfeer die ik zocht, op een perfecte locatie.”

Cocktails en bar bites

Het gewezen concept van Bar Filía is ongeveer wat Loïc wou doen. “De cocktails en bar bites blijven, maar er blijft slechts één burger op de kaart: de chickenburger met Philadelphiakaas, gekarameliseerde ui met dragon- barbecuesaus. Ik ben op veel plaatsen geweest door mijn werk en wil nu hier de verschillende smaken van andere culturen laten proeven. Simpele dingen, maar gedurfde combinaties zoals de taco pulled pork met mango en munt.”

“De focus van de nieuwe Bar Filía ligt op streetfood en nightlife. Er zit veel potentieel in het Kortrijkse nachtleven en dat wil ik hier uitbreiden. Eén keer om de maand à zes weken organiseer ik een event en elke vrijdag en zaterdag draait er een dj tot 3 uur ’s nachts. Van apero en eten tot dansen, ik wil op één plaats alles aanbieden.”

“Elke vrijdag en zaterdag draait er een dj tot 3 uur ’s nachts”

De cocktails en mocktails krijgen een eigen touch, zoals de aardbei limoncello spritz, de mojito met appelsap en amandelsiroop, en zelfs een cocktail met Bockorbier, vanillesiroop, passievruchtsiroop, ananassap en multivitaminensap, genaamd ‘The Belgian One’. “Mijn signature cocktail die twee culturen mixt.”

Bar Filía is open van 14 tot 1 uur, op vrijdag en zaterdag tot 3 uur. Gesloten op zondag en maandag.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier