De Nieuwe Leeuw wordt omgedoopt tot sfeercafé Markt 23: “Blij dat ik weer in Meulebeke aan de slag kan”

Danielle De Hullu. “Ik ben blij dat ik weer hier in Meulebeke aan de slag kan.” © Foto Luc
Luc Bouckhuyt
Luc Bouckhuyt Medewerker KW

Het Meulebeekse marktplein is altijd al een knooppunt geweest waar zowel handelaars als feestvierders bijeenkwamen. Het was het kloppend hart van de gemeente.

In 1611 was er al sprake van café Den Beer, herberg ‘t Schaek en zelfs, voor het eerst vermeld in 1511, van Den Hert. Andere 17de-eeuwse herbergen waren: Den Olifant, Den Wildeman en Den Swarten Leeuw. Met de komst van brouwerij Goethals in 1825 kwam alles in een stroomversnelling terecht en in de 19de en 20ste eeuw kwam er nog een dozijn herbergen bij. Daarbij hoorde De Nieuwe Gouden Leeuw.

Goed gevoel

Ondertussen zijn er heel wat uitbaters van het café de revue gepasseerd. Nu verandert het café van naam en wordt het sfeercafé Markt 23. De uitbaatster is een oudgediende, Danielle De Hullu (38). Danielle is een Zeeuws-Vlaamse, geboren in Groede. Ze baatte acht jaar geleden al De Nieuwe Leeuw uit tot ze getroffen werd door een trombose die haar verplichtte volledige rust te nemen. Danielle: “Ik ben blij dat ik weer hier in Meulebeke aan de slag kan. Het café heeft me altijd een goed gevoel gegeven. Ik zou graag de biljart- en kaartclub weer opstarten.”

Markt 23 opent officieel op vrijdag 4 oktober om 18 uur. Het café zal open zijn van maandag tot vrijdag van 11.30 tot 22 uur. Op zaterdagavond kan het wel later worden. Op zondag is het geopend van 14 tot 22 uur.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier