Café Chaplin organiseert eerste zeepkistenrace in Nieuwkerke

De organisatoren met Steve Deroo, Chesney Deroo, Stijn Alleman, Guillaume Delabroye, Kjell Hofkens en in de auto's Manon en Gil. © EF
Marc Desender
Marc Desender Medewerker KW

In Nieuwkerke wordt op zaterdag 26 augustus de eerste zeepkistenrace gereden met start op een tweemetershoge stelling opgesteld op het marktplein aan de Chaplin. “Daarna duiken de volwassen deelnemers de Niepkerkestraat in, de kinderen laten we uitrijden in de Steenwerckstraat”, aldus Chesney Deroo van het organiserende Chaplin.

Zaterdag 26 augustus strijden 22 teams voor de overwinning in de spectaculaire zeepkistenrace. “Er zijn ook tien teams waarvan de zeepkist bestuurd wordt door kinderen”, weet Chesney Deroo.

Ideale helling

“Voor de volwassenen is de Niepkerkestraat de ideale helling om snelheid te maken. We maken van de straat een hindernissenparcours met een jump en een tunnel en heel wat bochten. Met de organisatie hebben we het parcours even uitgetest. Over een afstand van 400 meter haalden we 40 seconden als besttijd.”

In afwachting van de hoogdag hebben de deelnemende teams in alle geheim hun zeepkist gemaakt en getest.

Ludiek

“Het is en blijft een ludieke wedstrijd met een vette knipoog naar carnaval”, vertelt Chesney. De organisatie voorziet drie prijzen met per categorie een unieke trofee. “De mooiste zeepkist, de deelnemers met de beste tijd en de pechvogels mogen achteraf op het podium.”

Niet alleen de deelnemers gaan voor een namiddagje plezier, de toeschouwers zullen ongetwijfeld evenveel genieten van het spektakel. “Met Gil Molly als presentator en animator kan dit niet verkeerd gaan”, besluit Chesney.

De kidsrace start om 14 uur, om 15 uur gaan de volwassenen van start.

Lees meer over: