Beernem maakt zich opnieuw op voor foodtruckfestival aan De Kleine Beer: “17 verschillende gerechten in evenveel foodtrucks”

Marc en Franky Van Hulle, Evelien De Loof en Joeri Van Waeyenberge bij de foodtrucks. © AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Aan het plein voor oc De Kleine Beer organiseert The Bread Barn samen met Franky Van Hulle van Mobile Foodbarn opnieuw een foodtruckfestival. Van 21 tot en met 23 juni kan je er terecht voor heel wat lekkers van zeventien verschillende foodtrucks.

Voor de coronapandemie was de gemeente jarenlang zelf initiatiefnemer van een foodtruckfestival in Beernem. Toen vond het evenement plaats aan het stationsplein.

Ondertussen haalde The Bread Barn de concessie voor de komende twee jaar binnen. Vorig jaar werd al een concessie uitgeschreven en ook toen kwamen Joeri Van Waeyenberge en Evelien De Loof van The Bread Barn als winnaar uit de bus.

Eerlijke concurrentie

“Voor dit jaar en volgend jaar hebben wij dus de concessie en maken we er weer een fijn evenement van. We pakken opnieuw uit met een enorme diversiteit, de bezoekers zullen er maar liefst zeventien verschillende gerechten kunnen proeven van zeventien verschillende foodtrucks”, vertelt Evelien De Loof.

Die diversiteit is ook een troef die de organisatoren graag uitspelen. “Bijna elke foodtruck die vorig jaar langskwam, is er dit jaar opnieuw. Ze serveren gerechten van zeevruchten tot hamburgers, pasta, barbecuegerechten en toasties. Daarnaast zijn er drie standen met drankjes, ook de dorst kan je er dus lessen”, zegt De Loof. “Dat systeem is ook eerlijk voor alle handelaars. Zo is er eerlijke concurrentie.”

De Loof runt samen met Joeri Van Waeyenberge The Bread Barn. “Daarbij is brood de rode draad. Vanuit mijn ervaring bij biobakkerij De Trog maken we allerlei lekkernijen met brood. We hebben een foodtruck voor onze gerechten en verhuren vier foodtrucks aan anderen. Onze vennoot Franky Van Hulle helpt samen met zijn vader Marc bij de organisatie. Zij hebben ook twee foodtrucks waarmee ze allerlei evenementen aandoen.”

Gratis toegankelijk

Het evenement is gratis toegankelijk. Op vrijdag is het foodtruckfestival open vanaf 17 uur. Op zaterdag kan je er terecht van 14 uur tot middernacht. Op zondag zijn de foodtrucks open van 11 tot 22 uur. Op zaterdagavond kan je er bovendien ook naar de voetbalmatch van de Rode Duivels op het EK kijken. (AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier