Bar Paravang sluit zwemseizoen af met Club Tropical

Uitbaters David en Paul (met hond Freddy), de zoon van David en Monica. Linksonder zien we Martha © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Naast de hondenplons in het openluchtzwembad op zondag 8 september zorgt ook Bar Paravang voor extra beleving met Club Tropical. “Vanaf 16 uur starten we met warme latin vibes in de vorm van live muziek en zelfgemaakt margarita’s.” Bar Paravang blijft na het zwem- en zomerseizoen open als eetcafé. Een unicum.

Gepimpte hotdogs

LAGO Kortrijk Abdijkaai sluit op zondag 8 september het zwemseizoen op een heel unieke manier af met een hondenplons, maar ook de aansluitende horecazaak van Paul Drèze en David De Brabandere viert het einde van het zomerseizoen én het nakende begin van hun eetcafé. Voor het slotevent ‘Club Tropical’ voorziet Bar Paravang vanaf 12 uur hotdogs, een knipoog naar het hondenzwemmen. “Geen gewone hotdogs, maar een gepimpte versie. We voorzien er zo’n 300-tal”, licht David toe.

Live jamsessie

Om 16 uur start Mónica Villarroel Celsi met live schilderen met aquarelverf. “In bikini (lacht). Ik schilder de honden in en uit het zwembad. Ik kies er zelf enkele uit of ik werk op vraag. Erna kunnen de schilderijen aangekocht worden, eventueel met veiling.” Een bevriend Cubaans koppel van de kunstschilder komt de avond opfleuren met percussie. “We willen er sowieso een improvisatie latin jamsessie van maken waarbij iedereen uitgenodigd is mee te spelen met eigen instrumenten of te zingen. Het is een open podium”, licht Mónica toe.

Mexicaanse margarita’s

Martha Xucunostli bracht enkele jaren geleden haar smaakvolle Mayahuel op de markt, een Belgisch-Mexicaans tripelbier, die ze ook zal serveren op Club Tropical. Maar waar ze zondag vooral mee uitpakt zijn de Mexicaanse margarita’s volgens eigen recept. “Gemaakt met Alacrán: tequila blanco, 100 procent agave. Paul is klant van mijn mezcalbier en gelooft in mijn product. Hij proefde mijn margarita, was grote fan en nodigde me uit voor Club Tropical. Een grote horecaman die gelooft in lokale ondernemers, dat vind ik heel lief.”

Bar Paravang blijft open

Vanaf zondag 22 september gaat Bar Paravang opnieuw open. “We doen sowieso iets met oesters”, lacht het duo. Het is nog nooit eerder gebeurd dat de horecazaak na het zwemseizoen openblijft. Al zal je vanaf dan langs de zijingang moeten binnenkomen. “We willen uitdrukkelijk LAGO nog eens bedanken voor de opportuniteit.”

Bar Paravang zal open zijn van donderdag tot zaterdag vanaf 16 uur en zondag vanaf de late voormiddag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier