“2025 wordt een feestjaar”: twee kermiskoersen van De Mosquito’s in juni

Het bestuur van de Mosquito's kijkt uit naar de wielerwedstrijden tijdens de kermisweek van juni. Op de foto v.l.n.r. Frank Tanghe, Yannick Vandierendonck, Francis Bosmans, Ronny Speybrouck, Danny Rosseel en Jos Desmeth. © Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Tijdens de jaarlijkse junikermis in Oudenburg organiseert wielerclub De Mosquito’s naar jaarlijkse traditie opnieuw twee wielerwedstrijden: op zaterdag 8 en donderdag 13 juni.

Wielerclub De Mosquito’s, met Frank Tanghe al 29 jaar als voorzitter, is 79 jaar jong. Het bestuur bestaat voorts uit Francis Bosman (secretaris), Ronny Speybrouck (penningmeester), Danny Rosseel en Yannick Vandierendonck (koerscommissarissen), en Jos Desmeth (proost).

Feestjaar

In 2025 bestaat de wielerclub 80 jaar, is Frank Tanghe 30 jaar voorzitter en wordt de 100ste Omloop van Oudenburg georganiseerd. “Het wordt voor ons een echt feestjaar. We zullen dan ook iets speciaals doen”, verklapt Francis Bosmans.

Donderdag 13 juni start om 15 uur aan het marktplein de 99ste Omloop van Oudenburg, ereprijs Argenta en trofee Nathalie Poldervaart. Het is een wedstrijd voor eliterenners zonder contract en beloften.

De omloop ziet er als volgt uit: marktplein (start en aankomst), Hoogstraat, Westkerksestraat, Oude Brugseweg, Zeeweg, Ettelgemsestraat, Cottemweg, Stationsstraat, Marktstraat en marktplein. Er worden 19 ronden gereden van elk 7,1 kilometer. Het einde is voorzien rond 18 uur. “Voor het eerst houden we onze receptie na de wedstrijd in de Arnolduszaal”, meldt Francis nog.

Seingevers

Bij de start van de kermisweek is er op zaterdag 8 juni ook een wedstrijd voor elite zonder contract en beloften, ereprijs Empire, trofee Eugeen Deschuytter. De start wordt om 15 uur gegeven aan de Markt. Er worden 18 ronden van telkens 6,4 kilometer gereden. Elke ronde zijn er twee premies van 15 en 10 euro. Het parcorus ziet er als volgt uit: Markt, Ettelgemsestraat, Pompestraat, Zomerweg, Cottemweg, Stationsstraat, Marktstraat en Markt. Het einde is voorzien rond 17.45 uur.

Voor beide wedstrijden kan De Mosquito’s rekenen op 23 seingevers. “We vinden nog altijd voldoende seingevers. We soigneren hen dan ook goed”, lacht Francis Bosmans. “Vorig jaar organiseerden we een cursus waaraan een 70-tal geïnteresseerden deelnam. Onze club zorgt ook bij andere wedstrijden voor seingevers, zoals op zondag 23 juni voor de triatlon van Brugge die langs de vaart passeert.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier