Vrienden en familie houden serene mars op verjaardag van vermiste Jelle Vandemaele

Enkele honderden mensen verzamelden op de Grote Markt © PVH
Redactie KW

De jongeman, die normaal zijn 28ste verjaardag moet vieren, is vermist sinds vrijdag 10 april.

Jelle Vandemaele is sinds vrijdag 10 april vermist. Woensdag 22 april wordt Jelle 28 jaar en die dag is voor de jongeman erg bijzonder. De voorbije jaren organiseerde hij telkens een geanimeerd feestje voor collega’s en vrienden en daarom besloten zijn ouders, zus en vrienden een verjaardagswandeling ‘Doorzetten voor Jelle’ door de straten van Roeselare te organiseren. Woensdag stroomden omstreeks 19.30 uur vele honderden sympathisanten samen. Velen hielden witte ballonnen vast en de mars door de centrumstraten verliep in een serene sfeer.

De mars verliep in een serene sfeer
De mars verliep in een serene sfeer© PVH

“De vele reacties op de verdwijning bewijzen dat Jelle heel geliefd is”, vertelden Dirk Vandemaele en Hilde Bardyn, de ouders van Jelle, eerder deze week. “Jelle stelt het geluk van andere mensen altijd voorop. Zelf is hij niet de sterkste in onze samenleving, maar toch neemt hij het altijd op voor de zwakkere naast hem. Waar hij altijd klaar staat voor anderen, moeten wij nu met zijn allen het voorbeeld volgen en het opnemen voor Jelle.”

Vrienden en familie houden serene mars op verjaardag van vermiste Jelle Vandemaele

“Er zijn veel mensen die Jelle kennen en nu radeloos rondlopen. Zij weten met hun verdriet en onmacht geen blijf. Zo’n wandeling kan al dit verdriet kanaliseren.” De mars werd ook een uiting van steun aan de politie, die er tot dusver alles aan deed om Jelle terug te vinden. “Wij vragen aan alle vrienden en kennissen de politie en de cel vermiste personen te blijven steunen en hen aan te moedigen om het niet op te geven”, aldus nog de ouders.

Vrienden en familie houden serene mars op verjaardag van vermiste Jelle Vandemaele

De mars trok via de Noordstraat naar de Sint-Amandsstraat waar vrienden een hoopvolle getuigenis voorlazen. Daarna ging het richting Delaerestraat waar, voor het appartement van Jelle, een a capellagroep enkele liederen zong en waar de ballonnen werden opgelaten waaraan een verjaardagskaartje voor Jelle hangt met het nummer van de politie voor eventuele tips.

Vrienden en familie houden serene mars op verjaardag van vermiste Jelle Vandemaele

Jelle is normaal gebouwd en 1m70 lang. Hij heeft donkerbruine ogen en kort donkerbruin haar. Hebt u Jelle Vandemaele nog gezien of weet waar hij verblijft, bel dan naar het gratis nummer 0800 30300 of stuur uw tip naar opsporingen@police.belgium.eu. Dit opsporingsbericht is ook terug te vinden op www.politie.be.

(FV/JRE)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.