Vredeslicht op de Paanders

© (Foto Luc)
© (Foto Luc)
Redactie KW

Diaken Davy Verkest van de Paanders was aanwezig in de Heilige Magdalenakerk in Brugge voor het officieel ontvangstmoment van het Vredeslicht. Het licht komt uit de grot in Bethlehem en reist zowat naar alle landen zonder onderweg te doven.

Diaken Davy Verkest: “De startplaats van het Vredeslicht is niet toevallig het multiculturele Bethlehem. Het initiatief van het Vredeslicht ontstond 33 jaar geleden in Oostenrijk. Ondertussen wordt het uitgedragen door enkele miljoenen mensen in Europa. We geloven sterk in de symboliek dat het Vredeslicht mensen samenbrengt in wat we voor elkaar en de samenleving kunnen betekenen. Iedereen moet vanuit zijn eigen persoon, vanuit zijn eigen overtuiging de boodschap van vrede kunnen uitdragen.

Wie dat wenst, kan tot 31 december een vlammetje van het Vredeslicht komen afhalen in de kerk van de Paanders. Schenk jezelf een lichtpuntje tijdens deze donkere dagen en draag het uit naar jouw omgeving. Kaarsjes worden voorzien zodat je op een veilige manier het Vredeslicht kan meenemen naar huis en doorgeven.”

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier