Vraag om extra subsidie Thermen weggestemd

(foto EFO) © Edwin Fontaine (EFO)0476/407988
Redactie KW

De stad zal geen oproep doen naar Vlaanderen voor een extra subsidie voor het Thermendossier. Dat is gebleken op de gemeenteraad, waar het voorstel van Vooruit werd weggestemd.

Het Thermendossier kan volgens de stad opgelost worden door op de parking aan de westzijde bij te bouwen. De opbrengst daarvan zou dan gebruikt worden om het Thermae Palace Hotel en de Koninklijke Gaanderijen te renoveren.

De geschatte totale kostprijs van 134 miljoen euro kan volgens de Vooruit-oppositie gemilderd worden als Vlaanderen meer investeert. “Er is nu een welgekomen maar bescheiden subsidie van 12 miljoen euro. Dat kan beter, want er is 26 miljoen voor een museumhal in Brugge en een vraag van 220 miljoen voor een fietsbrug in Antwerpen”, motiveerde Jeroen Soete zijn extra punt met oproep naar Vlaanderen voor meer geld zodat een hoogbouw kon vermeden worden.

Geen of wel plannen?

“Er liggen nog geen plannen op tafel”, zei schepen Bjorn Anseeuw (N-VA). “Door de verhuis van Mu. Zee zal Vlaanderen uiteindelijk 30 miljoen euro investeren.” Waarop Soete: “Er zijn wel degelijk plannen, maar ze worden achtergehouden. De beslissing om naast het hotel te bouwen dateert al van twee jaar geleden.”

Het voorstel van Vooruit werd weggestemd, met 17 tegen 23 stemmen; Yves Miroir stemde mee met de oppositie. (EFO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier