Voetballer speelt enkele vingers kwijt nadat eigen supporter vuurwerk op veld gooit: “Een onbegrijpelijke daad met enorme gevolgen”

Het terrein in Zillebeke waar het incident zaterdagavond plaatsvond. © TP
Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

Een 26-jarige spits van KSCT Menen, een club uit vierde provinciale, is zaterdagavond zwaargewond geraakt toen een toeschouwer na de match een stuk vuurwerk op het veld gooide. De voetballer raapte het op, maar het projectiel explodeerde in zijn hand. “De gooier is niet gekend bij onze club en we distantiëren ons ten zeerste van zijn acties”, klinkt het bij KSCT Menen.

Voetbalploeg KSCT Menen speelde zaterdagavond een uitwedstrijd tegen SK Zillebeke. Menen won de wedstrijd met 0-4 en volgens de woordvoerder van de club zat de sfeer opperbest. “Heel de wedstrijd is erg positief verlopen en het was qua sfeer net een van onze mooiste wedstrijden. Toen onze spelers echter na de wedstrijd de supporters gingen groeten, gooide iemand een stuk vuurwerk op het veld.”

Een 26-jarige spits raapte dat op om het weg te gooien, maar het projectiel ontplofte in zijn hand. Volgens de politie raakte de jongeman daarbij meerdere vingers kwijt. “Het is allemaal nog pril en er moeten nog veel onderzoeken gebeuren, maar het ziet er niet goed uit”, gaat de communicatieverantwoordelijke van KSCT Menen verder. “Hij heeft alleszins een zwaar handletsel opgelopen.”

Jarig

“Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar onze spits. Hij had net erg goed gespeeld – zelfs twee keer gescoord – en het was zaterdag net zijn verjaardag. Je kan het bijna niet droeviger bedenken. Anderzijds distantiëren we ons ten stelligste van de gooier van het stuk vuurwerk. Het was iemand die tussen onze supporters stond, maar niet gekend was bij de club.”

“Het gebeurt anders nooit dat er vuurwerk gegooid wordt tijdens onze wedstrijden. Dat is verboden en we zouden er hard tegen optreden. We zijn ook maar een lokale, familiale club. Het was een onbegrijpelijke daad, maar met enorme gevolgen.”

Onopzettelijke slagen en verwondingen

De gooier van het stuk vuurwerk, een 21-jarige man uit Wevelgem, werd zaterdagavond opgepakt door de politiezone Arro Ieper. Hij maakte zich meteen kenbaar toen een politieploeg ter plaatse kwam. Er werd een proces-verbaal opgesteld voor onopzettelijke slagen en verwondingen. Het parket zal beslissen over zijn verdere vervolging.

Daarnaast maakte de politie ook een bestuurlijk verslag over aan de scheidsrechter van de wedstrijd. Die kan de zaak aankaarten bij de voetbalbond zodat de verdachte ook in de voetbalwereld mogelijk maatregelen opgelegd kan krijgen, zoals een toegangsverbod.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier