Vijf jaar cel voor cocaïnehandel in Brugge

Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft tien beklaagden veroordeeld voor hun aandeel in een grootschalige cocaïnehandel in Brugge.

Florantin K. kocht de drugs aan bij leveranciers in Antwerpen. De Albanees werd voor zijn rol in de zaak tot vijf jaar effectieve celstraf veroordeeld.

De politie kwam de bende al in de zomer van 2012 op het spoor. Uitgebreid telefonieonderzoek bracht aan het licht dat een Albanese bende onder andere in de buurt van ‘t Zand in Brugge cocaïne verhandelde. De drugs werden in Antwerpen aangekocht en dan door Xhezahir H. en Florenc N. in Brugge doorverkocht. In 2014 belandde diezelfde Florenc N. opnieuw in de cel, toen hij met een kompaan cocaïne verkocht langs de Brugse Vesten.

175.000 euro verbeurd verklaard

In de beide dossiers gebruikten de Albanezen de woning van een Bruggeling als toevluchtsoord. Zij kregen voor hun aandeel celstraffen van drie maanden effectief tot 18 maanden met uitstel. De kopstukken van de bende werden veroordeeld tot effectieve gevangenisstraffen van drie tot vijf jaar. In totaal werden ook ongeveer 175.000 euro aan drugswinsten verbeurd verklaard.

Florantin K. was op vrije voeten, maar werd naar aanleiding van het vonnis tijdens de zitting in de boeien geslagen. Zijn advocaat zal beroep aantekenen tegen het vonnis.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.