Veurne keurt bouwdossier langs Jaagpad af, maar sluit meergezinsproject op site niet uit
Het schepencollege van Veurne heeft de stedenbouwkundige vergunning voor de bouw van een meergezinswoning en de renovatie van een villa langs het Jaagpad en de Weststraat geweigerd.
“De aanvraag beoogde de realisatie van een meergezinswoning opgetrokken uit vier bouwlagen met 13 woongelegenheden gekoppeld aan een bestaande villa waar er twee woongelegenheden in voorzien zouden worden. De belle-époquevilla bezit bouwkundige erfgoedkenmerken, is opgetrokken in pseudo-Normandische stijl en werd gebouwd in 1929. De bestaande villa en het nieuw op te richten meergezinsvolume zouden met elkaar verbonden worden via een dubbele passerelle“, aldus bevoegd schepen voor Ruimtelijke Ordening Pascal Sticker (Veurne Plus).
Ruimtelijk niet inpasbaar
“De te respecteren kroonlijsthoogte op deze site is, in tegenstelling tot andere gebouwen langs de waterkant – die een hogere kroonlijsthoogte kunnen bezitten – door de stedenbouwkundige verordering nr. 1 beperkt tot zes meter”, aldus de schepen.
“Het nieuwe meergezinsgebouw overheerst in bouwhoogte en volume te veel de bestaande villa met erfgoedkenmerken”
Volgens het schepencollege is het nieuwe bouwvolume ruimtelijk niet inpasbaar omdat de bebouwing van het nieuwe volume met 12,68 meter achteruitgetrokken is van de rooilijn langs het Jaagpad. “Alle andere woningen tussen het Jaagpad, de Duinkerkestraat, de Peter Benoitlaan en de Weststraat bezitten een voorbouwlijn die vlakbij de grens van het openbare en het private domein gelegen is. Hiermee voldoet de aanvraag volgens het schepencollege niet aan de stedenbouwkundige verordening nr. 1 wat betreft afstandsregels, gabariten en inplanting. Het nieuwe meergezinsgebouw overheerst in bouwhoogte en volume te veel de bestaande villa met erfgoedkenmerken”, aldus nog bevoegd schepen Pascal Sticker.
Beperkter volume
Daarnaast is het schepencollege van oordeel dat een beperkter volume van het meergezinsproject de villa meer tot haar recht zou laten komen. Daarmee sluit het schepencollege de realisatie van een meergezinswoning in combinatie met de villa niet uit. “Zowel het aantal bouwlagen als de inplanting van het gebouw moet echter herzien worden”, klinkt het nog.
(MF)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier