Verwendag in de bib met boeken- en cd-verkoop

We zien v.l.n.r.: schepen Danny Bossuyt, afdelingshoofd Vrije Tijd Lore Beernaert, burgemeester Dirk Verwilst en bibliothecaris Rita Latrez. (foto Luc)
Redactie KW

Een bibliotheek is meer dan ooit een inspirerende locatie geworden waar er voor jong en oud steeds iets te beleven valt.

In Meulebeke draait de Vondelbib op volle toeren. Op zaterdag 16 oktober 2021 worden de bezoekers extra verwend met tal van activiteiten.

Verkoop

“Op 16 oktober opent de bib de deuren om 9.30 uur”, vertelt bibliothecaris Rita Latrez. “We verwennen de bezoekers met een ontbijtje met lekkere ontbijtkoeken, fruitsap, koffie of thee, dit tot 12 uur. Om 10.30 en 14 uur is er het verteltheater. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen dan samen met hun ouders en grootouders genieten van de spannende verhalen in Guy’s verteltent in zaal Bottelarij in het OC Vondel. Om 14.30 uur is er een demo SamenLezen, zeg maar een soort blind date met een boeiend verhaal op een geheime locatie. Men kan hiervoor nu al gratis inschrijven. De ganse dag (van 9.30 tot 17 uur) is er dan doorlopend de grote verkoop van boeken en strips (volwassenen, jeugd en kinderen) en van onze 7.000 cd’s, waarin alle genres vertegenwoordigd zijn. Deze verkoop vindt plaats in zaal De Mouterij, OC Vondel. De inkom is gratis, mondmasker en draagtas zijn verplicht! De prijs per boek/cd bedraagt 0,5 euro. Naast deze verwendag en de SamenLezen-momenten organiseren we jaarlijks ook nog de Leesjury waarbij jongeren tot 18 jaar 8 boeken lezen en beoordelen. Kinderen van 3 tot 7 jaar kunnen op hun beurt aanzitten tijdens de maandelijkse voorleesmomenten, de laatste woensdag van de maand van 16 tot 16.30 uur. Het ouder publiek kan dan deel uitmaken van Leesclub Joost. Zo is er op 23 november nog de bespreking van het werk Confituurwijk van Femke Vindevogel.”

Positieve flow

“Dit jaar krijgen we naast de bezoeken van de lagere schoolklassen ook de kleuterklassen van de satellietscholen over de vloer. We zitten dus met onze 1.706 klanten en meer dan 44.000 uitleningen in een positieve flow. We blijven op die manier doorgaan, zodat we de burgers bij heel wat van onze activiteiten kunnen betrekken. Dit alles is mogelijk dankzij een sterk team medewerkers en een uiterst gemotiveerde ploeg vrijwilligers.” (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier