Door treinproblemen tussen Oostende en Brugge is er vrijdagavond een tijdlang chaos geweest onder dagjestoeristen in het station van Oostende. Dat bevestigen burgemeester Bart Tommelein en NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. De burgemeester wil dat federaal minister van Mobiliteit François Bellot een noodplan maakt om problemen in de toekomst beter op te vangen.

Op beelden op sociale media is te zien hoe mensen bijeengepakt stonden in het station. Dat kwam omdat het treinverkeer verstoord was geraakt nadat een trein stil was blijven staan ter hoogte van Jabbeke. Pas rond 21.30 konden de treinen weer over twee sporen rijden, zegt Temmerman. De reizigers konden vervolgens geleidelijk aan vertrekken met verschillende treinen.

Het volk bleef zich maar opstapelen vrijdagavond., JR
Het volk bleef zich maar opstapelen vrijdagavond. © JR

De toestand leidde tot chaos onder de wachtende reizigers die naar huis wilden, waarna de politie geen treinen meer liet vertrekken. "We hebben het station zelfs samen met de politie even ontruimd", zegt Temmerman. Na 22.00 uur stonden volgens de burgemeester nog steeds zowat duizend mensen te wachten in het station. Hij wil overleg met de federale overheid over extra steun en een noodplan bij onvoorziene omstandigheden.

(JRO)

Door treinproblemen tussen Oostende en Brugge is er vrijdagavond een tijdlang chaos geweest onder dagjestoeristen in het station van Oostende. Dat bevestigen burgemeester Bart Tommelein en NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. De burgemeester wil dat federaal minister van Mobiliteit François Bellot een noodplan maakt om problemen in de toekomst beter op te vangen. Op beelden op sociale media is te zien hoe mensen bijeengepakt stonden in het station. Dat kwam omdat het treinverkeer verstoord was geraakt nadat een trein stil was blijven staan ter hoogte van Jabbeke. Pas rond 21.30 konden de treinen weer over twee sporen rijden, zegt Temmerman. De reizigers konden vervolgens geleidelijk aan vertrekken met verschillende treinen.De toestand leidde tot chaos onder de wachtende reizigers die naar huis wilden, waarna de politie geen treinen meer liet vertrekken. "We hebben het station zelfs samen met de politie even ontruimd", zegt Temmerman. Na 22.00 uur stonden volgens de burgemeester nog steeds zowat duizend mensen te wachten in het station. Hij wil overleg met de federale overheid over extra steun en een noodplan bij onvoorziene omstandigheden.(JRO)