Vernielingen, brandstichting en sprake van drugshandel in sporthal Koekelare

Redactie KW

Op de gemeenteraad op 22 april bracht CD&V-raadslid Tine Maertens andermaal de problematiek van vandalisme ter sprake, nu al voor de vierde keer gedurende deze legislatuur. Maertens dringt aan op concrete maatregelen, zoals een badgesysteem of verbeterd cameratoezicht, om de onbeperkte toegang tot de sporthal te voorkomen.

Tijdens de zitting gaf de schepen van sport Jan Lievens toe dat naast vandalisme er ook drugsverhandeling in de sporthal plaatsvindt, waar hij van op de hoogte is. Dit verontrust fractieleider Tom Pollentier, die de nalatigheid van het gemeentebestuur bekritiseert om hierop adequate maatregelen te nemen. Hij benadrukte dat als vandalisme en drugshandel niet voldoende zijn om actie te ondernemen, wat dan wel? De CD&V-fractie beschuldigt het stadsbestuur van nalatigheid en vindt dat zij hun verantwoordelijkheid niet nemen om een veilige sportomgeving te waarborgen. Jan Lievens repliceert: “In onze sporthal hanteren we een systeem met zaalwachters die ‘s ochtends de deuren openen en ‘s avonds tussen 22.30 uur en 23 uur sluiten, afhankelijk van de activiteiten. Ze verrichten uitstekend werk door dagelijks alle ruimtes te controleren.”

Kleine incidenten

“Hoewel er sporadisch meldingen van vandalisme zijn, gaat het voornamelijk om kleine incidenten zoals beschadigde vuilnisbakken of scoreborden en soms kattenkwaad zoals het aansteken van papier, maar gelukkig zonder ernstige gevolgen tot nu toe. Het voorstel van een badgesysteem als maatregel tegen vandalisme wordt overwogen, maar dit brengt ook aanzienlijke nadelen met zich mee zoals hoge kosten en administratieve rompslomp voor zowel de sportdienst als de sportclubs. Bovendien roept dit systeem vragen op over individuele sporters die de kleedkamers willen gebruiken en kan het frustratie opwekken bij sporters die hun badge vergeten. In deze legislatuur hebben we al geïnvesteerd in extra camerabewaking en zijn we actief bezig met het verbeteren van de veiligheidsmaatregelen, zoals het installeren van een nieuwe opbergkast voor de tennishal. Het is spijtig dat CD&V de jeugd in Koekelare in een negatief daglicht plaatst, terwijl het overgrote deel van de jongeren zich goed gedraagt. Het lijkt erop dat de oppositie de situatie overdrijft vanwege het verkiezingsjaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier