Verlichting voor onveilige bushalte na oproep papa Bart

Aan de elektriciteitspaal nabij de bushalte Kruisstraat werd een straatlamp bevestigd. (foto KVCL)
Redactie KW

Bart Vandenbroucke uit Pollinkhove (Lo-Reninge) versierde eind vorig jaar de halte Kruisstraat langs de Burgweg in Pollinkhove met kerstverlichting. Hij vond het niet kunnen dat de schoolkinderen in het pikdonker moesten wachten op de bus. Aan de halte werd nu extra verlichting voorzien waardoor de opstapplaats nu goed zichtbaar is.

Bart Vandenbroucke (45) uit Pollinkhove kaartte vlak voor de kerstvakantie de onveilige situatie nabij de onverlichte bushalte Kruisstraat langs de Burgweg in Pollinkhove aan. De schoolkinderen, waaronder zijn dochter Jitske (12), moesten er in het pikdonker wachten op de bus. Op eigen initiatief bevestigde Bart toen kerstverlichting en reflecterende strips aan de palen van de bushalte om de zichtbaarheid te verbeteren en de veiligheid van de wachtende kinderen te verhogen. Die versiering mag hij nu verwijderen, want aan de elektriciteitspaal bij de halte werd enkele dagen geleden een straatlamp bevestigd.

“Na het verschijnen van het krantenartikel kreeg ik heel wat positieve reacties van ouders in naam van hun kinderen”, zegt Bart Vandenbroucke. “Ikzelf ben aangenaam verrast dat er zo snel een degelijke oplossing werd voorzien en bedankte daarvoor al het gemeentebestuur. Met een veiligere opstapplaats het nieuwe jaar inzetten,is iets waar je als ouder heel blij van wordt. Binnenkort neem ik dan ook de kerstverlichting weg, want die heeft nu geen nut meer.” (KVCL)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier