“Verkiezing helpt met het boosten van mijn zelfvertrouwen”: Axelle (17) uit Menen dingt naar het kroontje van Miss België

Als Axelle op 14 september goed scoort tijdens Miss West-Vlaanderen, gaat ze richting finale voor Miss België. © Comité MB
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Menen zendt haar schonen uit! Axelle Sulis (17) dingt als tweede inwoner van de grensstad mee naar het kroontje van Miss België. De studente barst van de motivatie en zet alles op alles om het tot in de finale te kunnen schoppen. “Ik deed al mee aan een missverkiezing, maar koos resoluut voor Miss België!”

Studente schoonheidsverzorging aan de RHIZO, werken na de uren in de horeca en sporten! Axelle heeft het typische profiel van een bijna-volwassene, op dat ene detail na. Ze strijdt samen met meer dan 200 andere dames in de verkiezing der verkiezingen: Miss België. “Het was eigenlijk mijn mama die me motiveerde om aan zo een verkiezing deel te nemen”, lacht de Meense dame met pit. “Ik schreef me in voor Topmodel Europe, maar toen zag ik op Instagram dat ik me ook kon inschrijven voor Miss België. De keuze was eigenlijk snel gemaakt en ik schrapte mijn deelname aan Topmodel Europe. Vanaf dat moment ging alles aan een rotvaart vooruit en ik amuseer me meer dan ooit.”

Steun

Axelle amuseert zich meer dan ooit tijdens de missverkiezing.
Axelle amuseert zich meer dan ooit tijdens de missverkiezing. © gf

Photoshoots wisselen elkaar af met andere opdrachten, zaken die Axelle met opgeheven hoofd aanpakt. “De eerste stap is de Miss West-Vlaanderen, de regionale verkiezingen die op 14 september plaatsvinden. Als ik daar goed kan scoren, dan is het richting de finale voor Miss België. Natuurlijk heeft het me allemaal wel wat stress, maar ik kan op enorm veel steun van familie en vrienden rekenen. Ook in Bar Sinatra, waar ik werk, word ik gemotiveerd door de klanten. Je merkt dat ze het echt wel volgen en natuurlijk duimen ze voor mij. Iemand uit Menen die het tot in de finale zou schoppen? Het gebeurt niet zo heel veel natuurlijk.”

Kickboksen

Axelle kan zich met heel wat steun en positiviteit omringen, al is er van een vriendje dan wel nog geen sprake. “Ik heb daar overigens ook helemaal geen tijd voor. Mijn aandacht gaat nu vooral naar mijn school, de miss-verkiezing en mijn lievelingssport kickboksen. Om te trainen hoef ik overigens niet ver te lopen, want dat kan hier gewoon in Menen. Net zoals bij miss-verkiezingen helpt kickboksen mij vooral met het boosten van mijn zelfvertrouwen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier