West-Vlaamse fanclub van Remco Evenepoel verhuist naar Gistel: “Er was een goeie klik met Fien”

Het bestuur van de fanclub van Remco Evenepoel vindt zijn thuis voortaan bij waardin Fien Janssens. © PETER MAENHOUDT
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

R.EV 1703 West-Vlaanderen, de officiële en enige fanclub van wielrenner Remco Evenepoel in onze provincie, verhuist van Oudenburg naar Gistel. Sportbar Bardeja in complex Ghistelehof wordt nu de vaste uitvalsbasis.

In de zomer van 2020 werd de eerste – en nog altijd enige – provinciale fanclub van wielertopper Evenepoel (24) opgericht. Uitvalsbasis was toen bistro Jakri op de Markt van Oudenburg. In de zomer van 2021 veranderde de horecazaak van uitbater en naam naar Jerre, maar bleef R.EV 1703 West-Vlaanderen er kind aan huis. Maar recent trok de uitbater de stekker uit de zaak en diende het bestuur van de fanclub ook op zoek te gaan naar een oplossing.

Goeie klik

“We hebben nog heel eventjes afgewacht op een mogelijk snelle overname van het café. Maar na bijna twee maanden stilte begon de tijd toch stilletjes aan te dringen”, zegt bestuurslid Sabine Huyghe. “Vorig jaar klokten we af op 310 fanclubleden, en zowel eind januari als begin februari verdeelden we de eerste fanpakketten. Hiervoor klopten we al eens aan bij Fien Janssens van Bardeja in sportcomplex Ghistelehof in de Zomerloosstraat, en er was gewoonweg een goeie klik. Ze staat open voor de wielersport, is fan van Remco en geopend in het weekend, wat belangrijk is voor onze activiteiten en werking.”

Wielerverleden

Bovendien gaat het wielerseizoen nu écht van start, terwijl Evenepoel eerder in februari al de Ronde van de Algarve in Portugal had gewonnen. Dat net Gistel, met een roemrijk wielerverleden als dat van Sylvère Maes en Johan Museeuw, nu de fanbasis vormt van één van ’s werelds beste coureurs is mooi, maar veeleer toevallig.

“We hadden evengoed in Oostende, Bredene, Middelkerke of in Oudenburg een supporterslokaal gevonden. Maar de ontvangst en visie van Fien strookte gewoon het best met onze werking”, vertelt Sabine. “Bovendien wonen vier van de vijf bestuursleden (naast Sabine ook haar broer Patrick, Stefaan Mestdagh en Kathy Vollmacher, red.) in Gistel, een vijfde bestuurslid (Johan Taffeiren, red.) woont in Westkerke.” R.EV 1703 heeft nog bijlokaal in café De Gouden Leeuw in Meulebeke.

Wil je lid worden? Check dan www.facebook.com/rev1703westvlaanderen voor alle info.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier