Vzw stelt opgefriste zaal Blommenhof voor

Dirk Crombez, Anne-Mieke Joye, Marc Obyn, Marnick Crombez, Linda De Bel, Marc Bogaert (voorzitter) en Marleen Vanhaverbeke. (foto JCR) © JOKE COUVREUR
Redactie KW

De vzw die zaal Blommenhof uitbaat organiseert op zaterdag 1 en zondag 2 juni opendeurdagen. Die komen er naar aanleiding van de 125ste verjaardag van het overlijden van Guido Gezelle. Daarnaast wil de vzw het Blommenhof en de mogelijkheden die het opgefriste zalencomplex biedt aan het publiek voorstellen.

“Priester-leraar en dichter Guido Gezelle schreef zijn gedicht Kerkhofblommen naar aanleiding van het overlijden van Eduard Van den Bussche, een van zijn leerlingen die in Staden woonde”, weet Marc Bogaert, voorzitter van de vzw Blommenhof. “De naam Blommenhof verwijst naar het gedicht Kerkhofblommen. Naar aanleiding van de 125ste verjaardag van het overlijden van Gezelle willen we het complex aan iedereen opnieuw voorstellen en ook informatie verstrekken over de gebruiksmogelijkheden.”

Het Blommenhofcomplex omvat een zaal met een capaciteit van 320 personen, ook de bar van de zaal kan apart afgehuurd worden. Daarnaast is er nog zaal Die Rooze met een capaciteit van 45 man en het Gezellehuis, dat plaats biedt aan 50 mensen.

Zaal promoten

“We organiseren de opendeurdagen ook omdat we merken dat jongere mensen het zalencomplex en zijn mogelijkheden minder kennen. Ouderen zijn dan weer meer vertrouwd met het complex. De grote zaal werd recent opgefrist, terwijl ook het sanitair werd aangepakt. Er zijn diverse mogelijkheden om het complex voor heel democratische prijzen af te huren voor optredens, tentoonstellingen, familiefeesten, vergaderingen, kooklessen, eetfestijnen, verjaardagsfeestjes, enzovoort. Om het zalencomplex en zijn mogelijkheden te promoten is er op 1 en 2 juni een opendeurweekend met gratis koffie en pannenkoek voor de bezoekers. Er vindt ook een expo rond Guido Gezelle plaats in samenwerking met de heemkring. Op 2 juni is er om 11 uur een aperitiefconcert door de harmonie, er zijn kinder- en volksspelen, een springkasteel en een zandbak voor de allerkleinsten. Voorts licht het parochiaal team Sint-Anna er zijn werking toe”, aldus Marc Bogaert. (BCH)

Het opendeurweekend in het Blommenhof aan het Guido Gezelleplein vindt op 1 en 2 juni doorlopend van 10 tot 20 uur plaats. Meer info op www.blommenhof.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier