TC Avelgem pronkt met uitstekende jeugdwerking, maar corona nekt zomertornooi

TC Avelgem staat bekend voor zijn uitstekende jeugdwerking. © PPW
Redactie KW

Net zoals alle sportclubs diende ook TC Avelgem in maart al zijn activiteiten stop te zetten. Samen met golf en padel was er een nieuwe opstart midden april. De interclub werd geannuleerd en het zomertornooi geschrapt. Het clubkampioenschap wordt opgewaardeerd.

“Het jaar 2020 kondigde zich heel goed aan. We hadden een goede winter achter de rug met veel lesuren en velen die doorspeelden”, verduidelijkt voorzitter Guy Vercoutere. “Tijdens een skireis bereidde ik met Niki Vanderhaeghen en Sigrid Vanderbeken (beiden jeugdverantwoordelijke bij TCA, red.) het komende jaar al duchtig voor. Iedere dag werd er gebeld en gemaild. Tevergeefs echter. Door de coronacrisis stopten de inschrijvingen en werd alles uitgesteld. Toen we half april opnieuw mochten opstarten, verliep alles weer vlot. De lessenpakketten waren vlug volgeboekt en iedereen had opnieuw goesting. Voor velen was het duidelijk een soort uitlaatklep.”

Clubkampioenschap

“Samen met mijn voltallige bestuur besloot ik als wedstrijdleider ons zomertornooi te schrappen. Wij willen het risico niet nemen. We kunnen en willen er niet aan denken dat een medewerker of speler bij ons besmet raakt nadat ook Avelgem rood gekleurd staat. Het gezond verstand zegeviert hierbij”, klinkt het.

“Wij hopen dat het jeugdkamp in augustus evenveel enthousiastelingen telt en zullen in september ons clubkampioenschap opnieuw organiseren. Dit was de laatste jaren een beetje stiefmoederlijk behandeld en verdient een opwaardering. We gaan er nog een spetterend seizoenseinde van maken”, zegt Guy overtuigd.

Wie wenst aan te sluiten bij TC Avelgem of denkt voor de club iets te kunnen betekenen, kan contact opnemen met Guy Vercoutere, 0475 53 71 10.

(PPW)

Gesticht: april 1981

Adres: Scheldelaan 8, 8580 Avelgem

Telefoon: 056 64 67 67

Aantal volwassen leden: 209

Aantal jeugdleden: 141

Voorzitter: Guy Vercoutere

Secretaris: Pol Carnel

Werking: De dynamische club heeft de laatste jaren enorm veel inspanningen geleverd met de aanleg van een vierde terrein en vernieuwd sanitair. Het mooie terras biedt uitzicht op de Scheldemeersen en De Kluisberg. De chalet wordt dagelijks gerund door vrijwilligers. In de verre toekomst wordt gedacht aan de aanleg van één of twee padelterreinen.