Samana Voormezele zoekt leden en bestuursleden

Het bestuur van Samana met v.l.n.r. Chantal Rommens, Marleen Bryon, Johan Cheroutre, Martine Desmet, Annie Merlevede, Anny Camerlynck en Christiane Casier. © EG
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

Bij Samana Voormezele staan dit jaar weer heel wat activiteiten op de agenda. Om zoveel mogelijk mensen te laten meegenieten, is de vereniging nog op zoek naar extra leden. Ook versterking voor het bestuur is welkom.

“Samana is een waardevolle organisatie die zich inzet voor mensen met langdurige ziekte of zorgnood, mantelzorgers en vrijwilligers”, vertelt voorzitter Marleen Bryon. “Het idee van ‘samen krachtig’ weerspiegelt prachtig het gemeenschapsaspect van onze organisatie, waarbij mensen elkaar ondersteunen en verbinden. De activiteiten die worden georganiseerd, zoals vieringen, uitstapjes en speciale bijeenkomsten, bieden niet alleen praktische ondersteuning, maar ook sociale en emotionele steun aan degenen die het nodig hebben. Het is geweldig om te zien dat Samana niet alleen voorziet in praktische behoeften, maar ook in sociale interactie en gemeenschapsvorming. Onze bestuursleden zijn mensen die allemaal in Voormezele wonen en zich inzetten voor de gemeenschap.” Samana Voormezele wordt op dit moment gedragen door voorzitter Marleen Bryon, medevoorzitter Annie Merlevede, secretaris Johan Cheroutre en Martine Desmet, die de administratie doet.

Vier bestuursvergaderingen

Om de taken in de toekomst wat beter te kunnen verdelen, zijn nieuwe bestuursleden zeker welkom. “Het werk dat we bij Samana doen, draagt ongetwijfeld bij aan het welzijn van de gemeenschap en toont de kracht van solidariteit”, vervolgt Marleen Bryon. “We organiseren vier bestuursvergaderingen per jaar en staan in voor vier activiteiten. Onze eerstkomende activiteit vindt plaats op donderdag 28 maart om 14 uur, waarbij we iedereen uitnodigen in het OC Kasteelwal om deel te nemen aan een eucharistieviering, vervolgens te luisteren naar An Vandamme met een voordracht over ‘Rust in je hoofd’ en af te sluiten met een koffietafel vol koekeboterhammen. De deelnameprijs bedraagt 5 euro.”

“Daarnaast organiseren we ook leuke dingen. Denk maar aan gezellige feestjes, uitstapjes met een speciaal busje en zelfs een magische show. Er zijn ook speciale bijeenkomsten waar de vrijwilligers kunnen leren en groeien. Samen worden we sterker en beter in wat we doen”, besluit Marleen Bryon.

Info: johancheroutre@telenet.be en 0468 29 20 28.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier