Rotary Kortrijk-Groeninghe mobiliseert stakeholders rond de oprichting van netwerk K-International

© Kurt De Schuytener
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De serviceclub Rotary Kortrijk-Groeninghe pakt uit met een verrassend initiatief, waar ook de Kortrijkse bedrijvengemeenschap beter moet van worden: de oprichting van K-International, de creatie van een nieuw feel good netwerk. “We willen tevens de boodschap uitdragen dat onze regio een warme streek is”, benadrukt Rotary.

De regio Kortrijk heeft x-aantal internationale en innovatieve bedrijven binnen x-aantal sectoren. Zij werken meestal met een groot aantal expats die hier ook wonen.

Verrijking

“Onze bedoeling is om met K-International een nieuw ‘feel good netwerk’ te creëren dat onze lokale werkgevers/werknemers in contact kan brengen met de expats. K-International wil de brug zijn die de expatwereld verbindt met de lokale wereld. Zo krijgen we de kans om onze kijk op de wereld te verrijken, veranderen en/of verbeteren door contact te maken met expats”? duidt initiatiefnemer Dominiek Callewier.

“We willen ook met andere instanties zoals Voka intensief samenwerken. We zouden graag op geregelde tijdstippen een activiteit organiseren over een bepaald thema: van gedachten wisselen, knowhow opdoen en uitwisselen, elkaar beter leren kennen. Het kan ook opportuniteiten opleveren voor het zakendoen, ook voor vriendschappen. Het past volledig in de bekommernis om de sociale integratie te bevorderen.” Rotary Kortrijk-Groeninghe mikt op leidinggevende expats en locals. Zowel uit het bedrijfsleven als uit de academische wereld.

Academische wereld

Er wordt gestreefd naar een gezonde mix van leeftijden. De academische wereld, met inbegrip van Kulak, heeft al zijn medewerking toegezegd aan het internationale initiatief en werkt intens mee aan het welslagen.

“Onze eerste opdracht is het bereiken van de expats in onze regio”, zeggen de initiatiefnemers. “Dit is absoluut niet eenvoudig.”

Oproep naar bedrijven

Rotary Kortrijk-Groeninghe doet dan ook een algemene oproep naar bedrijven en organisaties om dit initiatief aan te kaarten bij hun expats. Het nieuwe initiatief past perfect in de filosofie van Rotary International: zich ten dienste stellen van de eigen lokale gemeenschap, de naaste omgeving en de bredere wereld in binnen- en buitenland.

“We willen tevens de boodschap uitdragen dat onze regio een warme streek is”, benadrukt Rotary. Alle gebeurt ook in samenspraak en samenwerking met belangrijke stakeholders uit de regio Kortrijk, niet in het minst de onderwijsinstellingen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier