Piet De Langhe is nieuwe voorzitter van Sint-Michiels Tennis & Padel: “Ons kernteam zorgt nu al voor een nieuwe drive binnen de club”

Piet De Langhe is nieuwe voorzitter van St-Michiels Tennis & Padel. (foto ACR)
Redactie KW

Sint-Michiels Tennis & Padel heeft met Piet De Langhe een nieuwe voorzitter. Hij volgt Henk De Vuyst op die tien jaar die functie waarnam. “Wat we met het vorige bestuur hebben ingezet, een verdere professionalisering van de club, willen we nu verderzetten, mits het behoud van het familiale karakter.”

Piet De Langhe (50), zaakvoerder van het Brugse communicatiebureau Digicreate, is een vijftal jaar lid bij Sint-Michiels Tennis & Padel, waar hij zich drie jaar binnen het bestuur bezighield met alle interne en externe communicatie. “Blijkbaar is het zo dat de uittredende voorzitter zijn opvolger voorstelt. Mijn naam kwam naar voor, zij het met toen een beperkt bestuur van zeven mensen.”

“Om een club met een 800-tal leden te leiden was dat te weinig. Ik heb dan eerst bekeken of ik een team met voldoende mensen kon verzamelen die in het project geloven en mij wilden volgen in enkele wijzigingen die ik wilde doorvoeren. Ondertussen zijn we met 14 in een kernteam. Iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheid, met daarnaast vele anderen die in de verschillende onderdelen meewerken. Ik merk nu al dat dit een nieuwe drive binnen onze club geeft.”

Geluidsmuur

Piet is zelf meer een tennisser. Af en toe doet hij voor het plezier aan padel. “In het begin, drie jaar geleden toen de padelterreinen er kwamen, waren er twee gescheiden groepen. We merken dat veel leden ondertussen voor zowel tennis als padel kiezen. Op die manier mengen die groepen zich met elkaar.”

“Dat hebben we ook vorige vrijdag tijdens onze heel succesvolle racketavond ondervonden. Vorige maand hadden we in tennis ons dubbeltornooi met 400 deelnemers. Naar de toekomst zijn er uitdagingen: het plaatsen van een geluidsmuur, de overkapping voor padel en de tennisterreinen die helemaal heraangelegd dienen te worden.”

“De vraag is wanneer en of we dat in gravel of hardcourt zullen doen of met een ondergrond waar er het hele jaar door kan op gespeeld worden.”

(AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier