Paastornooi TP Yper telt 24 reeksen en mikt op 160 duo’s

Yannick Ostyn en Thomas Ketels. © API
Anton Peene Reporter

De paasvakantie staat voor de deur en bij TP Yper is dat steeds de start van een drukke periode. Ten eerste is er het jaarlijkse paastornooi. Verder vormt dit ook het startschot van het interclubseizoen.

Jeroen Degryse stopte als tornooileider. Zijn opvolger is clubicoon Thomas Ketels. Thomas heeft er net nog twee weken als tornooileider van padeltornooien op zitten. Hij nam er zelf ook aan deel in de reeksen heren P400, heren P500 en gemengd P400. In die laatste categorie won hij het tornooi aan de zijde van Flore De Smet. Intussen maakt Thomas zich op voor het paastornooi tennis.

“Dit jaar organiseer ik dit samen met Mathias Duyck en Nicolas Eeckhout”, zegt Thomas. “Zij maken al langer deel uit van de club en engageren zich binnen de jeugdraad. We laten hen nu proeven van het organiseren van tornooien. Zo kunnen ze dit tijdens de zomertornooien, wanneer ik gedeeltelijk met vakantie ben, op eigen houtje doen.”

Populair

Het paastornooi is een van de laatste indoortornooien van het seizoen. “Inschrijven kan tot zaterdag en we zitten in stijgende lijn in vergelijking met vorig jaar. We zullen wellicht landen rond 160 duo’s. Traditioneel volgen er de laatste uren nog enkele extra inschrijvingen. Met de nieuwe bar beschikken we over een extra troef. Er worden 24 reeksen aangeboden, de reeksen 1 tot en met 8 en dit zowel bij heren, dames en gemengd. Vooral de laagste reeksen zijn populair.”

Het paastornooi start op paasmaandag. “Op Pasen spelen we niet. We eindigen met de finaledag op zondag 14 april. Het wordt 14 dagen vollebak tennis op de vier indoorvelden.”

Interclub

Voor Thomas breekt ook een druk interclubseizoen aan. “Vanaf vrijdag 12 april start de padel en het weekend erop tennis. Padel is elke vrijdag, zaterdag en zondag en tennis op zaterdag en zondag. Voor deze organisatie kan ik rekenen op de hulp van Flore De Smet. In het padel zijn er drie keer zoveel ploegen ingeschreven als vorig jaar. Alleen zou het dus niet meer behapbaar zijn”, aldus Thomas, die zelf misschien ook in actie zal komen tijdens het paastornooi. “Het valt nog af te wachten of er in mijn reeks voldoende inschrijvingen zullen zijn”, zegt de 33-jarige kwaliteitsmanager uit Ieper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier