Oostnieuwkerke kweelt erop los tijdens Westkantfeesten

Bovenaan van links naar rechts: Minguel Bryon, Steven D'Hondt, Koen Vandeportaele, Patrick Huyghe, Luc Buyse en Michiel Goemaere. Vooraan van links naar rechts: Patrick Huyghe, Jan Raes en Kris Decadt. © JCR
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

Het Feestcomité De Westkant organiseert op 9, 10 en 11 augustus zijn traditionele Westkantfeesten. Het zang- en dansspektakel ‘Oostnieuwkerke Kweelt !’ moet de trekpleister van het feestweekend worden.

“We starten de feesten op vrijdag 9 augustus met onze tiende bepijlde motorrit”, vertelt Westkantwoordvoerder Kris Decadt. “Er zijn twee afstanden: 120 of 185 km. De rit gaat richting Meetjesland en het Nederlandse Zeeland. Deelnemen kost 6 euro per persoon. Er kan ingeschreven worden tussen 10 en 18 uur. Ook op zaterdag 10 augustus wordt onze rit nog eens georganiseerd. Inschrijven kan van 9 tot 18 uur.”

Dans- en zangspektakel

Oostnieuwkerke Kweelt is nieuw op de affiche. Het dans- en zangspektakel gaat op vrijdag vanaf 19 uur van start met gepaste plaatjes voor de warming up door Dimi Daenens. Het echte werk start om 21 uur. Onder leiding van Luc Buyse en animator Jaimy Depoorter kan er meegebruld worden met klassiekers en meezingers die op groot scherm geprojecteerd worden. Nadien neemt DJ Jacqeau over”.

“Onze kaarting werd verplaatst naar de zaterdag”, gaat Kris verder. “Die vond plaats op vrijdag, maar wordt nu verplaatst naar zaterdag om 14.30 uur. De inleg bedraagt 1,50 euro. Op zaterdagavond opent onze zomerbar vanaf 19 uur. Om 20 uur trakteert de lokale coverband Once Again het publiek op een breed repertoire covers uit de jaren ’60, ’70 en ’80.”

Westkantgames

“We starten de zondag vanaf 11.30 uur met een warme beenhesp met frietjes-maaltijd. Volwassenen betalen 18 euro in voorverkoop en 20 euro aan de deur. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is dit 10 euro en 12 euro. Kaarten zijn te verkrijgen bij de bestuursleden en via info@westkant.be.”

“De feesten worden om 14 uur afgesloten met de Westkantgames, een spelnamiddag voor jong en oud tussen 20 verschillende ploegen die uit minimum zes personen bestaan. De games bestaan uit ludieke proeven waar behendigheid en teamwork centraal staan.” De feesten vinden plaats in en om de tent in de Bombeekweg.