KSA Sijsele pakt uit met waardig alternatief van Woppa!-event

KSA Spermalie zal online spaghettisaus verkopen om het werkjaar financieel te steunen. © GF
Piet De Ville

De leiding van KSA Spermalie (Sijsele) organiseert noodgedwongen, maar niet minder enthousiast, een coronaveilige versie van het jaarlijkse Woppa! Evenement waarbij wordt teruggeblikt op het zomerkamp en de nieuwe leiders worden voorgesteld.

Het coronavirus had en heeft ook voor KSA Spermalie grote gevolgen. Zo goed als alle activiteiten en evenementen werden stopgezet. Gelukkig kon het traditionele zomerkamp, dit jaar dus in bubbels van maximaal vijftig personen, wél plaatsvinden.

Nog een traditie, al negen jaar lang, is dat er in september door meer dan honderd leden, hun ouders en sympathisanten lekkere KSA-spaghetti wordt gegeten tijdens het Woppa! Evenement. Dit gebeurt normaal ‘s avonds na een sneukeltocht terwijl ze luisteren naar de speech van de bondsleider. Er wordt gewoontegetrouw ook gekeken naar de foto’s van het zomerkamp én het nieuwe leidingsteam wordt aan de leden voorgelegd.

Nieuw werkjaar

“Helaas gooit covid-19 roet in het eten en kan de 10e editie van dit gezellig samenzijn niet doorgaan”, zegt Felix Coen, mediameester bij KSA Spermalie. “Maar elk aspect van Woppa!, de officiële start van het nieuwe werkjaar, zal een waardig alternatief krijgen.”

“Zo zal het leidingskader voorgesteld worden aan de hand van kwartetkaarten van de leiding. In een aantal kleine handelszaken in Sijsele krijgen de KSA-leden vanaf september bij elke 2 euro die ze aankopen een kaart van hun favoriete leider.”

“Op die kaart staat een foto van de desbetreffende leider samen met zijn functies, ervaring en een score op 100 voor 8 rasechte KSA-vaardigheden. De bedoeling is dat je het volledige 17-koppige leidersteam verzamelt. Ook het ruilen van dubbele kaarten met mede KSA-leden en het spelen van het spel, is deel van de ervaring.”

Geen spaghetti-avond

KSA Spermalie zocht ook een alternatief voor de spaghetti-avond; noodzakelijk want die brengt steevast de nodige centen in het laatje om het zomerkamp betaalbaar te houden. “Daarom verkopen we zelfgemaakte spaghettisaus, al dan niet in de vorm van een Woppa!-pakket, te bestellen via de website (www.ksa-spermalie.be/woppa)”, gaat Felix Coens verder.

“Deze pakketten hebben de materiële inhoud van een avondje Woppa!: spaghetti, een portie zelfgemaakte bolognesesaus, frisdrankje of Damme Blond, dessertje en oranje-blauwe servetten en onderleggers. Om de sfeer te recreëren, kunnen de ouders op 19 september, de dag waarop ze hun pakket kunnen komen afhalen in het lokaal aan het Marollenplein, foto’s plaatsen op het evenement op Facebook.” (PDV)

Alle info op www.ksa-spermalie.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier