Judo Club Oostende maakt werk van een verdere groei: “Op een rustige, constructieve wijze”

Tijdens de jeugdlessen bij Judo Club Oostende worden er ook examens georganiseerd. (GF)
Redactie KW

Na de start in september trok judoclub Oostende afgelopen weken naar het provinciaal en regionaal kampioenschap. “Dat we met dergelijke groep al competitief aan de slag kunnen en hen zo de mogelijkheid geven om hun favoriete sport verder te beoefenen, stelt ons tevreden.”

Zo werd in september 2023 Judo Club Oostende boven de doopvont gehouden, om in het eerste werkjaar vooral te groeien. “Het aantal leden, zo’n honderd, is absoluut fijn in ons eerste jaar”, weet voorzitter Val Van Neste, al 25 jaar als zwarte gordel en als internationaal scheidsrechter actief. “Judoka’s tussen 6 en 15 jaar vormen ongeveer 75 procent van het aantal leden. We willen op alle vlakken doorgroeien, het recreatieve voor alle leeftijden uitbouwen en op termijn het competitieve luik verruimen, zodat we in alle leeftijdscategorieën naar het Belgisch kampioenschap kunnen. Zij het op een rustige, constructieve manier. Onder initiatief van onze trainers: Steve, Thierry, Peter, Heidi en Marlène werden met de omliggende clubs uit Oostende en daarbuiten gezamenlijke trainingen gestart. Daar zijn we zeer tevreden mee.”

Opleiden

Bij Judo Club Oostende wordt in competitie met jonge judoka’s vanaf tien jaar gestart. “Tussen de zes en tien jaar willen we hen hoofdzakelijk in het judo opleiden. De normen, waarden en de specifieke val- en werptechnieken.” De trainingen en lessen hebben op woensdag en vrijdag plaats in Basisschool GO De Puzzel Campus Meiboom in Oostende. “Zodra de renovatie aan de Koninklijke Stallingen achter de rug is, kunnen we opnieuw daar terecht. Ik vermoed dat dit over een goede maand zal zijn. Ook op zaterdag van 10 tot 11.30 uur is er een gezamenlijke training voor de jeugd.” Op het voorbije provinciaal kampioenschap waren acht judoka’s van de Oostendse club aanwezig. Drie verloren voor brons. De andere vijf namen een medaille en konden een week later deelnemen aan het Vlaams kampioenschap. “Dit was voor hen een goede leerschool. Maia Bäumer behaalde in de U18, -48 kg een zilveren medaille en neemt dit weekend deel aan het BK.”

Meer info is te verkrijgen via: info@judocluboostende.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier