Jeugdbewegingen klaar voor zomerkampen

De Chiromeisjes met centraal achterin Hanne Lambrecht zijn klaar voor hun kamp. © RV
Redactie KW

Dankzij de versoepelde coronamaatregelen zijn ook de Ruiseleedse jeugdbewegingen maar wat blij dat ze nu op zomerkamp kunnen met hun leden. De Chirojongens zijn intussen al vertrokken.

De Chirojongens vertoeven van 1 tot 11 juli in Poederlee, een deelgemeente van Lille. Ook de Chiromeisjes trekken naar diezelfde locatie, maar van 11 tot 21 juli. “De beide kampen gaan door in één bubbel, dus niet in aparte groepen”, duidt Hanne Lambrecht, de hoofdleidster van de Chiromeisjes.

“Er zijn 75 meisjes ingeschreven, met daarnaast nog een leidersploeg van 21 mensen en enkele koks. We maken de trip zoals vroeger met de trein en noteren evenveel deelnemers als vorig jaar. We hebben heel wat leuke activiteiten in ons programma en de locatie is een echte topper. We sparen energie noch moeite om er een supertof kamp van te maken. Die ambitie willen we vol enthousiasme waarmaken, want iedereen kijkt ernaar uit na het voorbije jaar.”

Geheime locatie

Ook de KLJ gaat traditiegetrouw op kamp. “Dat zal een weekje zijn, van 20 tot en met 24 juli”, vertelt voorzitter Glenn Vandeweghe. “De bestemming wordt nooit vooraf bekendgemaakt. Dat is altijd dé grote verrassing voor onze leden. Momenteel zijn er al ruim 40 inschrijvingen. We kijken er alvast allemaal naar uit.”

“Daarnaast hebben we nog heel wat andere plannen. Afhankelijk van wat de lokale overheid zal beslissen tegen dan, willen we toch iets organiseren van ons jaarlijks kermisweekend in augustus. We denken daarbij aan de barbecue, de fietssneukeltoer en de wijding van de tractoren op zondag. Nu al staat vast dat er geen tent komt. Die investering is onverantwoord en ontoereikend tegenover de omzet van een eetfestijn. Daarom zoeken we een alternatief, de sporthal of ergens een ruime loods. Daar is ons bestuur nu intensief mee bezig. We zijn al blij dat er perspectief is en dat er toch iets kan komen van ons feestweekend, dat jaarlijks een onvervalste topper en hotspot is”, besluit Glenn. (RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.